Σινεμά|13.12.2023 14:33

Μαντς Μίκελσεν: Τρία ευρωπαϊκά βραβεία για τη ταινία «Γη της επαγγελίας»

Newsroom

Στο πλαίσιο της απονομής των Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων 2023, ο Μαντς Μίκελσεν απέσπασε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Γη της επαγγελίας» του Νικολάϊ Αρσέλ. Το φιλμ απέσπασε ακόμα τα βραβεία καλύτερης φωτογραφίας και καλύτερου σχεδιασμού κοστουμιών.

Ταυτόχρονα, μια ακόμα σημαντική διάκριση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου κέρδισε η ταινία «Robot Dreams» του Πάμπλο Μπέργκερ: το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation Μεγάλου Μήκους. Το «Robot Dreams» θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιανουαρίου από τη Weirdwave.

Η «Γη της επαγγελίας» συνεχίζει να προβάλλεται στους κινηματογράφους. Ο Μαντς Μίκελσεν έλαμψε στην ταινία του ελληνικής καταγωγής Νικολάι Αρσέλ που προβλήθηκε τις πρώτες μέρες του επετειακού Φεστιβάλ της Βενετίας, κλέβοντας τις εντυπώσεις και προσελκύοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Η ταινία αποτελεί την επίσημη πρόταση της Δανίας για τα όσκαρ 2024, ενώ προβλήθηκε και στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Σαν Σεμπαστιάν.

Βίαιη, αγωνιώδης και καθηλωτική, η «Γη της επαγγελίας» μάς ταξιδεύει στην Δανία του 18ου αιώνα μέσα από πραγματικά γεγονότα, ενώ χρωστά πολλά στη σαρωτική παρουσία του πρωταγωνιστή της που προσδίδει στην ιστορία την παλιομοδίτικη αύρα των σταρ αλλοτινών εποχών. Ενα φιλμ για τις κοινωνικές τάξεις, τον ρατσισμό, την σεξουαλική κακοποίηση, την εργασιακή εκμετάλλευση και τις οικογένειες των εκλεκτών

Εθνική ΔανίαςΔανίαΕυρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφουβραβείαειδήσεις τώραWeirdwave