Σινεμά|21.02.2024 20:21

Γιώργος Λάνθιμος: Πόσο καλά ξέρει τη «μούσα» του, Emma Stone - Το διασκεδαστικό παιχνίδι και ο μεγάλος νικητής

Newsroom

Μία απολαυστική και άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσαν, από κοινού, στο Variety, ο Γιώργος Λάνθιμος και η Εμα Στόουν (Emma Stone). Η καλή τους χημεία σε όσες ταινίες έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα, απέδειξε ότι έχει αποτέλεσμα και μάλιστα ότι περνάνε καλά όταν συνεργάζονται. 

Με κάθε νέο έργο που ετοιμάζουν, αναδεικνύουν την τόλμη και την πρωτοτυπία τους, προσφέροντας μια νέα ματιά στον κινηματογράφο και προκαλώντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις του κοινού τους. Συνεργάστηκαν πρώτη φορά το 2018, στο «The Favourite», ενώ το 2022 ακολούθησε η βωβή μικρού μήκους ταινία «Βληχή» για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Τώρα παρουσιάζουν το «Poor Things», το οποίο έχει έντεκα υποψηφιότητες στα επερχόμενα Οσκαρ.

Οι δύο φίλοι μπήκαν στη διαδικασία να παίξουν ένα παιχνίδι όπου έπρεπε να δείξουν πόσο καλά ξέρει ο ένας τον άλλον. Οπως φάνηκε, ο Ελληνας σκηνοθέτης γνωρίζει λίγο καλύτερα τη «μούσα» του, Εμμα Στόουν.

Η νέα ταινία που ετοιμάζουν

Η Έμμα Στόουν (Emma Stone), η οποία κέρδισε την Κυριακή βραβείο BAFTA για την ερμηνεία της στην ταινία «Poor Things» και είναι υποψήφια για Οσκαρ, βρίσκεται σε συζητήσεις για να συνεργαστεί ξανά με τον Γιώργο Λάνθιμο στο ριμέικ της νοτιοκορεατικής κωμωδίας φαντασίας «Save the green planet», σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety.

Το πρότζεκτ, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Υόρκη, βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Jang Joon-hwan, ο οποίος σκηνοθέτησε την πρωτότυπη νοτιοκορεατική ταινία, είχε ήδη αναλάβει το τιμόνι του αγγλόφωνου ριμέικ, βασισμένο σε σενάριο του Will Tracy, στο ενεργητικό του οποίου περιλαμβάνονται οι ταινίες «Succession» του HBO και «The Menu» της Searchlight.

Η υπόθεση της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Μια εκκεντρική μαύρη κωμωδία, η ιστορία του «Save the Green Planet» περιστρέφεται γύρω από έναν απογοητευμένο νεαρό που συλλαμβάνει και βασανίζει έναν επιχειρηματία, για τον οποίο πιστεύει ότι είναι μέρος μιας εξωγήινης εισβολής. Ακολουθεί μια μάχη του μυαλού μεταξύ του απαγωγέα, της αφοσιωμένης φίλης του, του επιχειρηματία και ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ.

Η Stone θα παίξει πιθανότατα έναν υποστηρικτικό ρόλο. Το έργο θα σηματοδοτήσει την έκτη συνεργασία του Λάνθιμου και του Στόουν. Το ζευγάρι συνεργάστηκε για πρώτη φορά στο «The Favourite», ενώ αναμένεται η νέα τους σύμπραξη στη μεγάλη οθόνη για το «Kinds of Kindness», μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Jesse Plemons, Willem Dafoe και Margaret Qualley. Το «Kinds of Kindness» αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και ίσως να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες. Η ταινία «Poor Things» είναι υποψήφια για 11 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων είναι εκείνα της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ηθοποιού και δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Το πρότζεκτ του ριμέικ επανασυνδέει επίσης τον Λάνθιμο με τους Ed Guiney και Andrew Lowe στην Element Pictures για έκτη φορά. Το «Green Planet» έγινε cult hit και αγαπημένο των φεστιβάλ για την CJ Entertainment όταν κυκλοφόρησε το 2003. Κέρδισε βραβεία σε φεστιβάλ φαντασίας, όπως αυτά του Μπουσόν, του Μπουένος Άιρες και των Βρυξελλών, και σε αγορές όπως το Ρότερνταμ, το Τόκιο Filmex και η Μόσχα. Η ταινία χάρισε επίσης στον Jang το βραβείο Golden Bell Award για τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη στην Κορέα.

Poor ThingsVarietyΈμμα ΣτόουνΤελετή Οσκαρειδήσεις τώραΟσκαρ 2024Γιώργος Λάνθιμοςβραβεία Οσκαρ