Σινεμά|11.03.2024 01:27

Οσκαρ 2024: Ηχηρό μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα από εκατοντάδες διαδηλωτές και διασημότητες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Καθώς οι διασημότητες άρχισαν να περπατούν στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν για «κατάπαυση του πυρός τώρα» και «ζήτω η Παλαιστίνη» μπροστά από το Cinerama Dome στο Λος Άντζελες, έναν κλειστό κινηματογράφο σε κοντινή απόσταση από το Dolby Theater, όπου πραγματοποιείται η τελετή απονομής των βραβείων. 

Σύμφωνα με τους New York Times, οι διαδηλωτές που εξέφραζαν τις απόψεις τους για τον πόλεμο Ισραήλ - Γάζας σκόπευαν να διαδηλώσουν στη λεωφόρο Σάνσετ, την οποία η αστυνομία έχει αποκλείσει. Μικρότερες ομάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν, επίσης, πιο κοντά στο Dolby Theater.

Η Λόρα Ντελχάουερ, ανεξάρτητη κινηματογραφίστρια, κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «Free Palestine» (Ελεύθερη Παλαιστίνη) και ελπίζει ότι η διαμαρτυρία αυτή θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να τερματίσει τη σύγκρουση.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από ομάδες, όπως οι Film Workers for Palestine και τα μέλη της SAG-AFTRA για την κατάπαυση του πυρός. «Δεν θα υπάρξουν βραβεία εν μέσω μιας γενοκτονίας» ανέφεραν οι ομάδες σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαφήμιζε την εκδήλωση.

Οι Χρυσές Σφαίρες, τα Emmy και τα Grammy περιλάμβαναν ελάχιστες αναφορές στον πόλεμο, καθώς οι διασημότητες είχαν ενδοιασμούς ως προς το πώς να εκφράσουν τις απόψεις τους για τον πόλεμο. Όμως, ορισμένες διασημότητες αποφάσισαν να φορέσουν κόκκινες καρφίτσες που καλούν σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Η καρφίτσα συμβολίζει τη συλλογική υποστήριξη για μια άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την επείγουσα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα» ανέφερε σε δελτίο τύπου η ομάδα Artists4Ceasefire, μια ομάδα διασημοτήτων και μελών της βιομηχανίας του θεάματος που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή.

Γάζαειδήσεις τώραΠαλαιστίνηπόλεμοςΤελετή Οσκαρβραβεία ΟσκαρΟσκαρ 2024