Σινεμά|11.03.2024 05:38

Emma Stone: Κέρδισε το δεύτερο Οσκαρ της για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου - Η συγκινητική ομιλία της

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η Eμα Στόουν (Emma Stone) απέσπασε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο για τον Α' Γυναικείο Ρόλο στην 96η τελετή απονομής των βραβείων Oσκαρ, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στην ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Εμφανώς συγκινημένη στην ευχαριστήρια ομιλία της, η ηθοποιός ανέφερε πως μοιράζεται το βραβείο της με τις υπόλοιπες υποψήφιες που ήταν στην ίδια κατηγορία και υπογράμμισε τη σημασία της ομαδικής δουλειάς, η οποία αποτελεί και την ουσία του σινεμά. Αναφερόμενη στον Ελληνα σκηνοθέτη είπε πως τον ευχαριστεί γι' αυτό το «δώρο ζωής» που της έκανε, προσφέροντάς την τον ρόλο της Μπέλλα Μπάξτερ.

«Γιώργο σ' ευχαριστώ για αυτή την ταινία, για αυτό τον ρόλο που άλλαξε τη ζωή μου. Ξέρω ότι δεν έχω χρόνο αλλά επιτρέψτε μου να κλέψω λίγο ακόμα και να ευχαριστήσω την οικογένειά μου - την μητέρα μου, τον άντρα μου. Την κόρη μου που γίνεται τριών σε λίγες μέρες και έχει κάνει τη ζωή μου πολύχρωμη» είπε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια. 

Ήδη βραβευμένη για τον ρόλο της στην ταινία «La La Land», η 35χρονη αυτή τη φορά ενσάρκωσε μια αυτόχειρα την οποία επαναφέρει στη ζωή εκκεντρικός επιστήμονας εμφυτεύοντάς της εγκέφαλο αγέννητου εμβρύου και ξεκινά ν' ανακαλύπτει τη ζωή από την αρχή, χωρίς αιδώ ή προκαταλήψεις.

Η Στόουν αποτελούσε μία από τις έντεκα υποψηφιότητες του «Poor Things», το οποίο έφυγε τελικά με τέσσερα βραβεία. Θυμίζουμε ότι ήδη είχε κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα (στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ), το Critic's Choice, το BAFTA. Απειλήθηκε όμως κατά πολύ από την Λίλι Γκλάντστοουν, την πρωταγωνίστρια του Μάρτιν Σκορσέζε στους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού», η οποία κέρδισε στα SAG κάτι που συνήθως μοιάζει με ανατροπή.

Με δημιουργία Louis Vuitton στο κόκκινο χαλί

Η Εμα Στόουν έλαμψε στο κόκκινο χαλί με μια custom-made Louis Vuitton δημιουργία. Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου επέλεξε ένα σύνολο με peplum στράπλες corset τοπ και μάξι φούστα που έφτανε ως το πάτωμα. Και τα δύο κομμάτια στο σύνολο που φόρεσε ήταν ανάγλυφα μ' ένα σχέδιο που θυμιζε με κοχύλι.

Το σύνολό της ολοκλήρωσε μ' ένα εντυπωσιακό διαμαντένιο τσόκερ που είχε ένα τεράστιο κίτρινο διαμάντι στο κέντρο και διαμαντένια σκουλαρίκια και δαχτυλίδια. Το μακιγιάζ της κινήθηκε σε φυσικούς τόνους, ενώ τα μαλλιά της ήταν ελαφρώς κυματιστά και χτενισμένα έτσι ώστε να φαίνεται το πρόσωπό της.

ειδήσεις τώραΈμα ΣτόουνPoor ThingsLouis Vuittonβραβεία ΟσκαρΟσκαρ 2024Γιώργος ΛάνθιμοςΤελετή Οσκαρ