Σινεμά|10.04.2019 12:32

Game of Thrones: Οι 10 πιο σοκαριστικοί θάνατοι (vids)

Newsroom

Το «Game of Thrones» του HBO είναι ίσως η δημοφιλέστερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών. Την πρεμιέρα της 8ης και τελευταίας σεζόν την Κυριακή 14 Απριλίου αναμένουν με αγωνία εκατομμύρια οπαδοί της σειράς σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την φοβερή πλοκή, τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και τα εντυπωσιακά τοπία, αυτό που έχει κάνει τη σειρά να ξεχωρίσει είναι οι αιφνίδιοι θάνατοι κάποιων εκ των βασικότερων πρωταγωνιστών της. Εμείς συγκεντρώσαμε τους δέκα πιο σοκαριστικούς θανάτους και σας τους παρουσιάζουμε.

10.  Μικροδάχτυλος - Πήτερ Μπαίλις

Δεν μπορούμε να πούμε πως ο Μικροδάχτυλος ήταν από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς. Πάντοτε συμμετείχε σε μηχανορραφίες και προδοσίες προκειμένου να αναδειχθεί. Η δολοφονία του όμως από την Άρια Στάρκ στη υποτιθέμενη δίκη της, ήταν μια από τις μεγάλες ανατροπές της σειράς.

9. Τόμεν Μπαράθεον

Ο νεαρός βασιλιάς του Κινγκς Λάντινγκ δεν μπόρεσε να δεχθεί τον θάνατο της αγαπημένης του και την τεράστια έκρηξη που προκάλεσε η μητέρα του μέσα στην πρωτεύουσα του Γουέστερος με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το παράθυρο του δωματίου του.

 

8. Ράμσεϊ Μπόλτον

Ο θάνατός του ήταν από τις πιο ικανοποιητικές στιγμές της σειράς. Ένας από τους χειρότερους χαρακτήρες της σειρά είχε και το τέλος που του άξιζε, όταν η Σάνσα τον τάισε στα ίδια του τα σκυλιά.

7. Χόντορ

Ο θάνατος του αγαθού γίγαντα που προστάτευε και μετέφερε τον Μπεν Σταρκ συγκίνησε τους φανς της σειράς. Κυρίως επειδή τότε μάθαμε τι ακριβώς σήμαινε η μοναδική λέξη που μπορούσε να πει ο ήρωας… Χόντορ = Hold the door!

6. Όμπεριν Μαρτέλ

Παρόλο που τον γνωρίσαμε μόνο για μια σεζόν ο Όμπεριν μας γοήτευσε με τον χαρακτήρα του. Ο δραματικός του θάνατος ήταν τόσο ξαφνικός και αναπάντεχος που δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τη λίστα.

5. Τζόφρι Μπαράθεον

Ο θάνατος του πιο αντιπαθητικού χαρακτήρα της σειράς και μάλιστα στον ίδιο του τον γάμο έκανε εκατομμύρια οπαδούς του «Game of Thrones» σε όλο τον κόσμο να πανηγυρίσουν.

 

4. Τα θύματα της έκρηξης στο Κινγκς Λάντινγκ

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τον θάνατο ενός ήρωα της σειράς αλλά πολλών. Η Σέρσεϊ αποφάσισε να καταστρέψει τους εχθρούς της μια και καλή. Με μια τεράστια έκρηξη εξαφάνισε την τον Υψηλό Σπουργίτη και τους ακολούθους του, την βασίλισσα Μάρτζερι, αλλά και πολλούς άλλους αθώους.

 

3.  Νέντ Σταρκ

Το πρώτο μεγάλο σοκ για τους θεατές της σειράς ήταν ο θάνατος του Νεντ Σταρκ. Όλοι πίστευαν ότι ο δίκαιος και γενναίος ηγεμόνας του Γουίντερφελ θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την εξέλιξη της σειράς μέχρι που… αποκεφαλίστηκε.

2. Τζον Σνόου

Θα ήταν σίγουρα στην κορυφή της λίστας εάν δεν ήμασταν όλοι τόσο σίγουροι ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επιστρέψει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σοκαριστήκαμε όταν τον είδαμε να δέχεται απανωτές μαχαιριές από τους συντρόφους του στο τοίχος. Το spoiler «Ο Τζον Σνόου πέθανε»... χάλασε φιλίες.

 

1. Τα θύματα του κόκκινου γάμου - Red wedding

Ο Ρομπ Σταρκ μετά από συνεχόμενες νίκες που πέτυχε ως «Βασιλιάς στον Βορρά» έμοιαζε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της σειράς. Την στιγμή που παντρευόταν την γυναίκα που αγαπούσε συνέβη η πιο έντονη σκηνή θανάτου και η μεγαλύτερη προδοσία όλης της σειράς. Πρώτα δολοφονήθηκε η έγκυος γυναίκα του, μετά οι υπόλοιποι καλεσμένοι, στη συνέχεια ο ίδιος και τέλος η μητέρα του, Κάτλιν Στάρκ.

 
Game of Thrones