Σινεμά|24.01.2026 12:20

Jacob Elordi: Αυξάνει τις πιθανότητες να είναι ο επόμενος James Bond μετά την υποψηφιότητα για Όσκαρ

Newsroom

Η πρώτη υποψηφιότητα του Τζέικομπ Ελόρντι (Jacob Elordi) για Όσκαρ φαίνεται να ενισχύει σημαντικά τις πιθανότητές του να ενσαρκώσει τον επόμενο Τζέιμς Μποντ, στη μετα–Ντάνιελ Κρεγκ εποχή του εμβληματικού κινηματογραφικού franchise.

Η άνοδος της φήμης του

Ο Αυστραλός ηθοποιός έχει πλέον αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση των φαβορί για τον ρόλο του πράκτορα 007, σύμφωνα με τις αποδόσεις μεγάλων στοιχηματικών εταιρειών, γεγονός που αποτυπώνει τη δυναμική που αποκτά το όνομά του στο Χόλιγουντ.

Την ίδια στιγμή, η Amazon Prime Video προχωρά σταδιακά στη διαμόρφωση της νέας δημιουργικής ομάδας του Τζέιμς Μποντ. Τη σκηνοθεσία της πρώτης ταινίας του franchise που θα παραχθεί από τον τεχνολογικό κολοσσό έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος και υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ. Ωστόσο, ο ηθοποιός που θα διαδεχθεί τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του 007 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, με τα σενάρια και τις φήμες να πληθαίνουν γύρω από ανερχόμενους αλλά και ήδη καταξιωμένους πρωταγωνιστές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Metro, η άνοδος του Ελόρντι στις στοιχηματικές λίστες συνδέεται άμεσα με την υποψηφιότητά του για Όσκαρ, χάρη στην ερμηνεία του ως «Το Πλάσμα» στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του «Φρανκενστάιν» της Μαίρης Σέλεϊ, σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Εκπρόσωπος της στοιχηματικής εταιρείας Paddy Power δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο ηθοποιός «είναι ψηλός, όμορφος και μυστηριώδης - στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα στον Τζέιμς Μποντ», προσθέτοντας ότι «πληροί πολλά από τα βασικά κριτήρια και γι’ αυτό βρίσκεται τόσο ψηλά στις επιλογές μας».

Η ίδια πηγή υπενθύμισε ότι ο τελευταίος Αυστραλός που υποδύθηκε τον θρυλικό πράκτορα ήταν ο Τζορτζ Λέιζενμπι στην ταινία «Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος» το 1969, σημειώνοντας πως «ίσως έχει έρθει η ώρα να δούμε ξανά έναν Αυστραλό στον ρόλο».

Παρά το αυξημένο ενδιαφέρον γύρω από το όνομά του, το απόλυτο φαβορί για τον ρόλο παραμένει ο Κάλουμ Τέρνερ. Παράλληλα, κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για πιθανή συνάντηση του Ελόρντι με τον Ντενί Βιλνέβ, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητα για Όσκαρ σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Τζέικομπ Ελόρντι και τον τοποθετεί δυναμικά στο επίκεντρο της συζήτησης για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ, καθιστώντας τον έναν από τους ισχυρότερους διεκδικητές για να γίνει ο δεύτερος Αυστραλός ηθοποιός που θα φορέσει το κοστούμι του πράκτορα 007.

ηθοποιόςΝτενί ΒιλνέβΤζέιμς ΜποντΌσκαρ 2026