Σινεμά|13.11.2018 18:49

Κέρκυρα: Καλύτερη τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα;

Newsroom

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού, το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN) ανακοινώνει το 2ο «EUFCN Location Award», του διαγωνισμού για την καλύτερη ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα.

Το EUFCN αποτελείται από 90 μέλη από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Cineuropa. Πέρσι το Δίκτυο γιόρτασε τη δέκατη επέτειο του με μια εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και θέσπισε το βραβείο.

Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN) του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK) με χαρά ανακοινώνει πως η πρότασή του -και φέτος- συγκαταλέγεται στους φιναλίστ και διεκδικεί τη διάκριση. Πρόκειται για την υποψηφιότητα της Κέρκυρας, ενός από τα προστατευόμενα μνημεία της Ελλάδας από την UNESCO, όπου γυρίστηκε η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά των βρετανικών καναλιών ITV και PBS THE DURRELLS (1ος-4ος κύκλος επεισοδίων).

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή τετράγλωσση πλατφόρμα Cineuropa - www.cineuropa.org και να ψηφίσει την Κέρκυρα, έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, συμπληρώνοντας την online φόρμα.

Πέρα από την ευχαρίστηση να βοηθήσουν το μέρος που αγαπούν να κερδίσει τον τίτλο της «Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας», όσοι και όσες συμμετέχουν στην ψηφοφορία μπορούν να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα, στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο. Ο νικητής θα επιλεγεί με κλήρωση, μεταξύ αυτών που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, από το EUFCN και το Cineuropa. 

T

Ποιοι είναι οι «The Durrells»

Οι The Durrells (γνωστοί και ως The Durrells in Corfu στην αμερικάνικη τηλεόραση) είναι μια κωμωδία-δράμα βρετανικής παραγωγής που βασίζεται στα τρία αυτοβιογραφικά βιβλία του Τζέραλντ Ντάρελ με θέμα τα τέσσερα χρόνια παραμονής της οικογένειας (1935-1939) στο νησί της Κέρκυρας.

Η σειρά ξεκίνησε στη βρετανική τηλεόραση στις 3 Απριλίου 2016, σε σενάριο Simon Nye, σκηνοθεσία Steve Barron και παραγωγή Roger Goldby. Παραγωγοί είναι οι Lee Morris και Sally Woodward Gentle. Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Κέρκυρα και στα Ealing Studios στο Λονδίνο.

Η σειρά ξεκινά το 1935 όταν η Λουίζα Ντάρελ ανακοινώνει ξαφνικά ότι η ίδια και τα τέσσερα παιδιά της θα μετακομίσουν από το Bournemouth στην Κέρκυρα. Ο σύζυγός της πέθανε λίγα χρόνια νωρίτερα και η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ακολουθεί μια ομηρική μάχη καθώς η οικογένεια προσπαθεί να προσαρμόσει την ζωή της στο νησί το οποίο, εκτός από την έλλειψη ηλεκτρισμού, αποδεικνύει ότι η Κέρκυρα είναι ένας φτηνός και επίγειος παράδεισος.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν και οι Έλληνες ηθοποιοί Αλέξης Γιωργούλης και Γιώργος Καραμίχος και η Κύπρια ηθοποιός Άννα Σάββα.

T

Το πρώτο επεισόδιο παρακολούθησαν περίπου 6.4 εκατομμύρια άνθρωποι και θεωρείται το καλύτερο δράμα που έχει προβληθεί από όλα τα κανάλια μέχρι σήμερα και η σειρά με την μεγαλύτερη προβολή σε μια ημέρα. Ήδη έχουν προβληθεί τρεις σεζόν ενώ η 4η και τελευταία σεζόν θα προβληθεί το 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τα γυρίσματα της σειράς The Durrells in Corfu εδώ

Ελληνικό Κέντρο ΚινηματογράφουΚέρκυρα