Σινεμά|27.06.2019 20:48

Μπράιαν Μάρσαλ: Πέθανε ο «κακός» του Τζέιμς Μποντ

Newsroom

Ο «κακός» του Τζέιμς Μποντ, ο ηθοποιός Μπράιαν Μάρσαλ, έφυγε από τη ζωή. σε ηλικία 81 ετών. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η ατζέντης του, Έστα Τσάρκαμ δηλώνοντας χαριστικά: «Είμαι πολύ λυπημένη που ο αγαπημένος μου φίλος Μπράιαν Μάρσαλ έφυγε. Ήτα ένας υπέροχος ηθοποιός και ανεκτίμητος φίλος».

Ο Βρετανός ηθοποιός ενσάρκωσε το ρόλο του διοικητή Τάλμποτ στην ταινία «Η κατάσκοπος που μ’ αγάπησε» (1977), σε σκηνοθεσία  Λούις Γκίλμπερτ, με τον Ρότζερ Μουρ στον ρόλο του διάσημου πράκτορα και την Μπάρμπαρα Μπαχ ως την γοητευτική αγαπημένη του.

Στην εν λόγω ταινία υποδυόταν τον διοικητή ενός υποβρυχίου το οποίο κινδυνεύει και διασώζεται από τον Μποντ. Παράλληλα, ο Μπράιαν Μάρσαλ αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από την συμμετοχή του στην Αυστραλέζικη σαπουνόπερα «Οι Γείτονες» («Neighbours»).

Γεννημένος στο Μπάτερσι του Λονδίνου, ξεκίνησε την πορεία του στην υποκριτική τη δεκαετία του ’60, με την ταινία «Alfie», παίζοντας στο πλευρό στον Μάικλ Κέιν. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στις διάφορες αυστραλιανές παραγωγός μεταξύ των οποίων και οι «Country Life» (1994) και «Selkie» (2000).

ταινίαΤζέιμς Μποντθάνατος