Σινεμά|01.08.2019 18:26

13 Reasons Why - Netflix: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της τρίτης σεζόν (vid)

Newsroom

H δραματική σειρά του Netflix «13 Reasons Why», που δίχασε το τηλεοπτικό κοινό και τους κριτικούς, επιστρέφει στη μικρή οθόνη για τη τρίτη σεζόν. Οχτώ μήνες αφότου εμπόδισαν τον Τάιλερ από το να διαπράξει μία αδιανόητη πράξη στο Σπρίνγκ Φίλντ, o Κλέι, η Τζέσικα, ο Άλεξ, ο Τζάστιν και o Ζακ βρήκαν τους τρόπους να «κουβαλήσουν» μαζί το βάρος της συγκάλυψης, ενώ παράλληλα βοηθούν τον Τάιλερ να προχωρήσει με την ανάρρωσή του.

Όταν όμως το επακόλουθο ενός ταραχώδους homecoming παιχνιδιού κορυφώνεται με την εξαφάνιση ενός παίχτη ράγκμπι και τoν Κλέι να βρίσκεται υπό τον εξονυχιστικό έλεγχο της αστυνομίας, είναι στο χέρι ενός δαιμόνιου ξένου να καθοδηγήσει την ομάδα σε μία έρευνα που απειλεί να αποκαλύψει τα πιο απόκρυφα μυστικά όλων. Πολλά διακυβεύονται σε αυτήν την καθηλωτική τρίτη σεζόν του «13 Reasons Why», καθώς οι συνέπειες ακόμη και των πιο καλοπροαίρετων πράξεων μπορούν να αλλάξουν για πάντα μία ζωή.

Στο νέο κύκλο θα εμφανιστούν οι ηθοποιοί: Ντίλαν Μινέτ ως Κλέι Γένσεν, Μπράντον Φλύνν ως Τζάστιν Φόλει, Τζάστιν Πρέντις ως Μπράις Γουόκερ, Αλίσα Μπο ως Τζέσικα Ντέιβις, Κρίστιαν Ναβάρο ως Τόνι Παντίγια, Μάιλς Χάιζερ ως Άλεξ Σταντάλ, Ντέβιν Ντρούιντ ως Τάιλερ Ντάουν, Ρος Μπάτλερ ως Ζακ Ντέμπσει, Τίμοθι Γκραναντέρος ως Μοντγκόμερι Ντε Λα Κρούζ, Αν Γουίντερς ως Kλόη, Στίβεν Γουέμπερ ως Διευθυντής Μπόουεν, Μπρέντα Στρόνγκ ως Κυρία Γουόκερ, Έιμι Χάργκριβς ως Κυρία Γένσεν και Γκρέις Σαίφ ως Άνι.

Η σειρά «13 Reasons Why» είναι εξαιρετικά δημοφιλής και επιτυχημένη. Έχει περιεχόμενο που καθηλώνει. Ο τρίτος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Αυγούστου 2019 στο Netflix. 

 

Φταίει το «13 Reasons Why» για την αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών; 

Οι αυτοκτονίες των νεαρών Αμερικανών αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο μετά την πρώτη μετάδοση της δημοφιλούς σειράς το 2017, ανέφερε αμερικανική έρευνα.

Η έρευνα που διενεργήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) κατέγραψε αύξηση 28,9% στο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των νεαρών Αμερικανών ηλικίας 10 με 17 ετών τον Απρίλιο του 2017. Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκαν επιπλέον 195 θάνατοι από αυτοκτονίες στην ηλικιακή αυτή ομάδα το χρονικό διάστημα Απριλίου- Δεκεμβρίου 2017 σε σχέση με το αναμενόμενο βάσει προηγούμενων στοιχείων.

Οι ερευνητές τόνισαν ωστόσο ότι δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τη σειρά με την αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά ούτε να αποκλείσουν άλλους παράγοντες.

Το Netflix έχει προσθέσει την απαραίτητη σήμανση στα επεισόδια της σειράς, της οποίας συμπαραγωγός είναι η ποπ σταρ Σελένα Γκόμεζ. Η 26χρονη τραγουδίστρια «υπερασπίστηκε» τη σειρά λέγοντας: «Θέλαμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που να είναι ειλικρινής και θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα βοηθήσει τους ανθρώπους, γιατί η αυτοκτονία δεν πρέπει ποτέ να είναι η λύση». 

Καταγγελία μητέρας: Η 12χρονη κόρη μου αυτοκτόνησε αφού είδε σειρά του Netflix

Η 12χρονη Τζέσικα Σκάτερσον (Jessica Scatterson) - όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror - έδωσε τέλος στη ζωή της, ακολουθώντας κατά γράμμα την πλοκή της σειράς του Netflix, «13 reasons Why». Τη βρήκαν απαγχονισμένη μέσα στο δωμάτιό της δυο ημέρες πριν γίνει 13 ετών.

Στη σειρά του Netflix, η Χάνα Μπέικερ, μια μαθήτρια λυκείου, αυτοκτονεί και δύο βδομάδες μετά τον θάνατο της ο Κλέι βρίσκει έξω από τη πόρτα του σπιτιού του ένα πακέτο με το όνομά του. Όταν το ανοίγει, ανακαλύπτει 7 κασέτες που έχουν ηχογραφηθεί από τη Χάνα, πρώην συμμαθήτρια και κρυφό του έρωτα. Υπάρχουν 13 διαφορετικές ηχογραφήσεις, ο Κλέι βάζει την πρώτη κασέτα να παίξει.

Η φωνή της Χάνα του ανακοινώνει ότι είναι κι εκείνος ένας από τους δεκατρείς λόγους που την οδήγησαν στην οριστική της απόφαση. Του λέει επίσης ότι αν έχει το κουράγιο να ακούσει τις κασέτες, θα μάθει το γιατί. Ο Κλέι περνάει μέρες διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης με οδηγό τη Χάνα. Γίνεται μάρτυρας του πόνου της και μαθαίνει ότι, κάποιες φορές, ακόμα και το παραμικρό γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας - θετικά ή αρνητικά.

Η 33χρονη μητέρα της Τζέσικα είπε: «Έβλεπε την σειρά με τις φίλες της και έκανε μια λίστα με έξι λόγους για τους οποίους ήθελε να πεθάνει. Η σειρά πρέπει να απαγορευτεί γιατί η κόρη μου την έβλεπε και δίνει στα παιδιά το έναυσμα να κάνουν κακό στον εαυτό τους». 

Netflix