Σινεμά|19.09.2019 17:29

Ρουθ Χάντλερ: Η γυναίκα–φαινόμενο που δημιούργησε την Barbie γίνεται ταινία (vid)

Newsroom

Κινηματογραφική ταινία με θέμα τη ζωή της Ρουθ Χάντλερ, δημιουργού της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο, της Barbie, ετοιμάζουν τα Bron Studios και η Ρίτα Γουίλσον.

Η Μελίσα Γουόλακ, υποψήφια για Όσκαρ για την ταινία «Dallas Buyers Club», θα γράψει το σενάριο με βάση τα απομνημονεύματα της Ρουθ Χάντλερ, «Dream Doll: The Ruth Handler Story». Η ταινία θα παρακολουθεί τα βήματα της Χάντλερ καθώς ιδρύει τη Mattel, δημιουργεί την εμβληματική κούκλα Barbie και γίνεται η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι μιας εταιρείας στη λίστα «Fortune 500».

Η Χάντλερ στη ζωή της νόσησε από καρκίνο του μαστού και πέθανε στην Καλιφόρνια το 2002 σε ηλικία 85 ετών λόγω επιπλοκών κατά τη διάρκεια εγχείρησης αφαίρεσης καρκίνου του παχέος εντέρου. 

Παραγωγοί της ταινίας «Dream Doll» θα είναι οι Άαρον Λ. Γκίλμπερτ από τα Bron Studios μαζί με τους Ρίτα Γουίλσον (σύζυγος του Τομ Χανκς), Κρίστιαν Κρόκερ και Άντρια Νέβινς μέσω της Rare Bird Films, σύμφωνα με το THR.

Eliot και Ruth Handler δημιουργούν την αυτοκρατορία της Mattel

«Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει για τη γυναίκα - φαινόμενο πίσω από την κούκλα» δήλωσαν η κόρη της Ρουθ Χάντλερ, Μπάρμπαρα και η εγγονή της, Σέριλ Σίγκαλ.

AP images

«Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τους Ρίτα Γουίλσον, Κρίστιαν Κρόκερ, Άντρια Νέβινς και τα Bron Studios για να ζωντανέψουν την ιστορία της Ρουθ. Αισθανόμαστε ότι αναγνωρίζουν πόσο εμπνέει και εμψυχώνει η ιστορία της Ρουθ» πρόσθεσαν. «Όλοι γνωρίζουν την εικονική Barbie, η οποία, μετά από πάνω από 60 χρόνια, εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κούκλες παγκοσμίως. Αλλά λίγοι γνωρίζουν την ιστορία της εμπνευσμένης, πρωτοποριακής, παθιασμένης γυναίκας που τη δημιούργησε.

«Είμαι τόσο ευγνώμων στις οικογένειες Χάντλερ και Σίγκαλ που μας εμπιστεύτηκαν τη ζωή αυτής της απίστευτης γυναίκας» τόνισε η Ρίτα Γουίλσον. «Η Μελίσα Γουόλακ είναι μία θαυμάσια αφηγήτρια που μπορεί να αποδώσει συναισθηματικά πολύπλοκους και πλούσιους χαρακτήρες με ψυχραιμία και το σωστό χιούμορ» δήλωσε ο Γκίλμπερτ.

Οι σταθμοί στη ζωή της κούκλας Barbie

  • 9 Μαρτίου 1959: Η πρώτη της εμφάνιση στην Έκθεση Αμερικανικού Παιχνιδιού στη Νέα Υόρκη
  • 1961: Μπαίνει στην ζωή της ο Κεν, ο περιστασιακός σύντροφός της. Και οι δύο κούκλες πήραν το όνομά τους από τα ονόματα των παιδιών της δημιουργού τους Ρουθ Χάντλερ.
  • 1965: Η Barbie γίνεται αστροναύτισσα. Μέχρι σήμερα έχει αλλάξει σχεδόν 200 επαγγέλματα.
  • 1967: Κυκλοφορεί η πρώτη Barbie που έχει την μορφή μιας διασημότητας, του μοντέλου από τη Βρετανία Τουίγκι.
  • 1968: Η Mattel προωθεί στην αγορά την πρώτη μαύρη Barbie, μια φίλη της πρωτότυπης κούκλας ονόματι Κρίστι. Το 1980 κυκλοφορεί η πρώτη μαύρη Barbie.
  • 1992: Για πρώτη φορά είναι υποψήφια για την αμερικανική προεδρία.
  • 2004: Η Barbie παρατά τον Κεν για τα μάτια ενός σέρφερ, του Μπλέιν, ο οποίος είναι αδελφός μιας από τις φίλες της. Ωστόσο η σχέση τους δεν διαρκεί πολύ.
  • 14 Φεβρουαρίου, 2011: Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ο Κεν επιστρέφει επισήμως στη ζωή της.
  • 2014: Η Mattel παράγει την Έλλα, μια φίλη της Barbie χωρίς μαλλιά καθώς πάσχει από καρκίνο. Διανέμεται δωρεάν σε παιδιά που επειδή υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία έχουν χάσει τα μαλλιά τους.
  • 2016: Η Barbie γίνεται εξώφυλλο του περιοδικού «Time», καθώς κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές - ψηλή, μικροκαμωμένη και με καμπύλες.
BarbieΡίτα Γουίλσον