Σινεμά|27.09.2019 18:31

Unbelievable: Νέα σειρά του Netflix με αληθινές ιστορίες για τη σεξουαλική κακοποίηση (vid)

Newsroom

Στις αρχές Σεπτεμβρίου το Netflix κυκλοφόρησε την σειρά «Απίστευτο» («Unbelievable»), η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα που καταγράφει το - βραβευμένο με Πούλιτζερ - άρθρο των Τ. Κρίστιαν Μίλερ (ProPublica) και Κεν Αρμστρονγκ (πρόγραμμα Marshall) με τίτλο «Μια Απίστευτη Ιστορία Βιασμού» («An Unbelievable Story of Rape»), καθώς και το επεισόδιο «Anatomy of Doubt» της ραδιοφωνικής εκπομπής «This American Life». Την σκηνοθεσία υπογράφουν οι υποψήφιες για Όσκαρ Σουζάνα Γκραντ και Λίζα Τσολοντένκο.

H σειρά οκτώ επεισοδίων εστιάζει στην έφηβη Μαρί Άντλερ (Κέιτλιν Ντέβερ) που καταγγέλλει στην αστυνομία ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από κάποιον που εισέβαλε στο σπίτι της. Ωστόσο, οι γυναίκες αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, αλλά και ο περίγυρός της αμφισβητούν την ιστορία της. Παράλληλα, πολλά χιλιόμετρα μακριά, άλλες δύο γυναίκες αστυνομικοί, η Γκρέις Ρασμούσεν και η Κάρεν Ντουβάλ (τις οποίες υποδύονται οι βραβευμένες με Emmy Τόνι Κολέτ και Μέριτ Γουίβερ) γνωρίζονται ερευνώντας δύο τρομακτικά όμοιες υποθέσεις βιασμών από εισβολείς και προσπαθούν να συλλάβουν τον κατά συρροή βιαστή.

Μέλη από διάφορες ομάδες στήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης συναντήθηκαν με τους δημιουργούς και τους ηθοποιούς για να συζητήσουν για τις εμπειρίες των θυμάτων και τον καλύτερο τρόπο στήριξής τους. Η συζήτηση έγινε στα γραφεία του Netflix στο Χόλιγουντ με αφορμή την κυκλοφορία της σειράς. Η Τζοάν Άρτσαμπο, CEO του μη κερδοσκοπικού οργανισμού End Violence Against Women International, εξέφρασε την ελπίδα ότι η σειρά θα προσπαθήσει να αλλάξει τα στερεότυπα γύρω από τη σεξουαλική κακοποίηση. «Αυτό που ελπίζω να καταφέρει η σειρά σας είναι να κάνει το κοινό να ασχοληθεί με το ζήτημα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Άρτσαμπο ευχαριστώντας τη δημιουργική ομάδα.

Netflixσεξουαλική κακοποίηση