Σινεμά|18.10.2019 15:14

The Batman: Οι σύμμαχοι και οι εχθροί του νέου σκοτεινού ιππότη

Άντα Δαλιάκα

Κάθε μέρα που περνάει οι πληροφορίες για το καστ του νέου Batman με τη σφραγίδα στη σκηνοθεσία του Ματ Ριβς, αυξάνονται με καταιγιστική αριθμητική πρόοδο. Η παγκόσμια επιτυχία του «Joker» και η δημόσια εκφρασμένη επιθυμία του Χοακίν Φίνιξ για ένα σίκουελ (θα εμφανιστεί άραγε ο ανατριχιαστικός Τζόκερ του στην ταινία του σκοτεινού ιππότη;) έχουν αυξήσει τις μετοχές της υπερπαραγωγής των DC Comics και Warner Bros, που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2021 ενώ οι συμφωνίες για τους βασικούς ρόλους στο καστ κλείνουν η μία μετά την άλλη. 

Τα τελευταία νέα, λοιπόν, θέλουν τη Ζόι Κράβιτς να αναλαμβάνει επισήμως τον ρόλο της Catwoman. Το κορίτσι -αιλουροειδές, κατά κόσμον Σελίνα Κάιλ, βρίσκει μία ακόμη άξια κινηματογραφική εκπρόσωπο μέσα στο στενό δερμάτινο κοστούμι που φόρεσαν βραβευμένες με Όσκαρ πρωταγωνίστριες σαν τις Χάλι Μπέρι και Αν Χάθαγουεϊ, αλλά και αέρινες σταρ σαν τη Μισέλ Φάιφερ. Η κόρη του Λένι Κράβιτς απολαμβάνει αυτή την εποχή την αναγνώριση που της έχει χαρίσει το τηλεοπτικό «Big Little Lies» - γιατί όχι και έναν ρόλο σε χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ στο πλευρό του δημοφιλούς πρωταγωνιστή του «Twilight»;

Η Ζόι Κράβιτς στον ρόλο της Catwoman

Κι ενώ στα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το αν θα ταιριάζει ο Πάτινσον στον ρόλο του Μπάτμαν/Μπρους Γουέιν (άλλοι φαν τον λατρεύουν κι άλλοι τον μισούν), ένας ακόμη τηλεοπτικός αστέρας, ο Τζέφρι Ράιτ του «Westworld» θα πάρει το μέρος του Ανθρώπου-Νυχτερίδα ως παραδοσιακός συνεργάτης στην καταπολέμηση του εγκλήματος στην Γκόθαμ Σίτι. 

O Τζέφρι Ράιτ στον ρόλο του Διοικητή Γκόρντον

Τον ρόλο του κλασικού «κακού» Riddler (Γρίφος) αναλαμβάνει ο Πολ Ντέινο, ηθοποιός που πρωτογνωρίσαμε στη δραματική κομεντί Little Miss Sunshine και έκτοτε είδαμε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του σε πολλούς αλλόκοτους και απαιτητικούς ρόλους με κυριότερο αυτόν του νεαρού ιερέα που συγκρούεται με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην Καλιφόρνια των αρχών του 20ου αιώνα στο δράμα «Θα χυθεί αίμα» (2007).

Στον ρόλο του κλασικού «κακού» Riddler (Γρίφος) ο Πολ Ντέινο


Από τις διαπραγματεύσεις για το νέο Batman αποχώρησε ο χαρισματικός κωμικός Τζόνα Χιλ, υποψήφιος για Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου δύο φορές - τόσο για την ερμηνεία του στο Moneyball (2013) όσο και για την ερμηνεία του στον Λύκο της Wall Street (2014) - για τον οποίο οι φαν πόνταραν ότι θα υποδυθεί τον Πιγκουίνο, έναν ακόμη διαβόητο εχθρό της Γκόθαμ. Απομένει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του και φυσικά να ξεκαθαρίσει πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα της παραγωγής. 

Ο Τζόνα Χιλ δεν θα υποδυθεί τον Πιγκουίνο

Ο Τζόκερ προς το παρόν δεν φαίνεται να αναλαμβάνει κανέναν ρόλο…

ΜπάτμανBatmanΖόι ΚράβιτςΡόμπερτ Πάτινσον