Σινεμά|11.12.2019 20:40

Βραβεία SAG: «Ιρλανδός, «Bombshell» και «Κάποτε στο…Χόλιγουντ» προπορεύονται

Άντα Δαλιάκα

Οι υποψηφιότητες του μεγάλου επαγγελματικού σωματείου του Χόλιγουντ που προβλέπει κατά την παράδοση τα Όσκαρ στις κατηγορίες των ερμηνειών, δίνουν το προβάδισμα στην οσκαρική κούρσα για τον Ιρλανδό του Μάρτιν Σκορσέζε, τη Βόμβα του Τζέι Ρόουτς και το Κάποτε στο…Χόλιγουντ του Κουέντιν Ταραντίνο που μετρούν από τέσσερις υποψηφιότητες. Και οι τρεις ταινίες θα διεκδικήσουν το κορυφαίο βραβείο της καλύτερου καστ σε ταινία μαζί με τα Παράσιτα του Μπονγκ Tζουν Χο και το Τζότζο του Τάικα Γουαϊτίτι. Όποια από αυτές κερδίσει, πιθανόν να είναι και η νικήτρια ταινία στο φινάλε της μεγάλης βραδιάς των Όσκαρ.

Μερικά συμπεράσματα από τις υποψηφιότητες του Σωματείου των Ηθοποιών, που έχουν ειδικό βάρος στο δρόμο για τα χρυσά αγαλματίδια της Ακαδημίας, είναι ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μοιάζει να μένει έξω από το παιχνίδι των βραβείων σε αντίθεση με τους συμπρωταγωνιστές του στον Ιρλανδό, Τζο Πέσι και Αλ Πατσίνο, που διεκδικούν τα βραβεία των συναδέλφων τους όπως και βραβεία στον θεσμό των Χρυσών Σφαιρών. Πάντως, για να λέμε τα πράγματα σωστά, το Σωματείο είχε προβλέψει και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα βρεθεί στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων του θεσμού στις 19 Ιανουαρίου ως τιμώμενο πρόσωπο για το σύνολο της καριέρας του.

Επίσης, αν και η Ιστορία Γάμου δεν πήρε (αδίκως κατά τη γνώμη μας) υποψηφιότητα καλύτερου καστ, η πρωταγωνίστριά του Σκάρλετ Γιόχανσον αναδεικνύεται σε σημαντική αντίπαλο της Ρενέ Ζελβέγκερ (φαβορί για την ερμηνεία της στο Judy για το Όσκαρ α΄ ρόλου), έχοντας διπλή υποψηφιότητα στα SAG με δύο ταινίες (Ιστορία Γάμου, Τζότζο). Από κοντά και το Βόμβα με το ονειρεμένο καστ των Σαρλίζ Θέρον, Νικόλ Κίντμαν και Μάργκο Ρόμπι, συνεχίζει να παίρνει πόντους και να κερδίζει στα σημεία (η ταινία περιστρέφεται γύρω από το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης του αφεντικού του δικτύου Fox, Ρότζερ Αϊλς).

Τέλος, ούτε οι Άντονι Χόπκινς και Τζόναθαν Πράις, οι δύο πρωταγωνιστές του Οι Δύο Πάπες, δεν είναι υποψήφιοι για SAG, όπως και ο Αντόνιο Μπαντέρας του Πόνος και Δόξας του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ενώ οι πολυδιαφημισμένες Μικρές Κυρίες της Γκρέτα Γκέργουικ δεν φαίνεται να πείθουν όπως αναμενόταν.

Δείτε παρακάτω τις κινηματογραφικές υποψηφιότητες των βραβείων SAG:

Α’ Ανδρικού Ρόλου

Κρίστιαν Μπέιλ, Κόντρα σε όλα
Ανταμ Ντράιβερ, Ιστορία Γάμου
Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Κάποτε στο Χόλιγουντ
Τάρον Ετζερτον, Rocketman
Xoακίν Φίνιξ, Joker

Α’ Γυναικείου Ρόλου

Σίνθια Ερίβο, Harriet
Σκάρλετ Τζοχάνσον, Ιστορία Γάμου
Λουπίτα Νιόνγκ'ο, Εμείς
Σαρλίζ Θερόν, Βόμβα
Ρενέ Ζελβέγκερ, Judy

B’ Ανδρικού Ρόλου

Τομ Χανκς, Ένας Υπέροχος Γείτονας 
Αλ Πατσίνο, Ο Ιρλανδός
Τζο Πέσι, Ο Ιρλανδός
Μπραντ Πιτ, Κάποτε στο Χόλιγουντ
Τζέιμι Φοξ, Just Mercy

Β’ Γυναικείου Ρόλου

Μάργκο Ρόμπι, Βόμβα
Nικόλ Κίντμαν, Βόμβα
Σκάρλετ Τζοχάνσον, Τζότζο
Τζένιφερ Λόπεζ, Επικίνδυνες Κυρίες
Λόρα Ντερν, Ιστορία Γάμου 

Καλύτερου Καστ σε Κινηματογραφική Ταινία

Βόμβα
Ο Ιρλανδός
Τζότζο
Κάποτε στο...Χόλιγουντ 
Παράσιτα

Καλύτερης Ομάδας Κασκαντέρ σε Κινηματογραφική Ταινία

Εκδικητές: Η τελευταία πράξη 
Κόντρα σε όλα
Ο Ιρλανδός
Joker
Κάποτε στο...Χόλιγουντ 

Σαρλίζ ΘερόνΜάργκοτ ΡόμπιΒραβεία SAGΝικόλ Κίντμαν