Σινεμά|01.01.2020 21:40

1917: Αποκλειστικά αποσπάσματα από τη νέα ταινία εποχής του Σαμ Μέντες (vids)

Άντα Δαλιάκα

Μετά την ταινία «Skyfall», ο πολυβραβευμένος Σαμ Μέντες επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα πολεμικό δράμα, τη δεύτερη ταινία εποχής της καριέρας του, μετά το «Revolutionary Road» του 2008.

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ ΜακΚέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Γυρισμένο σαν μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο από τον σκηνοθέτη του «Skyfall», Σαμ Μέντες, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και με ένα μεγαλειώδες καστ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ και Ρίτσαρντ Μάντεν, το «1917» είναι μία επική πολεμική ταινία που υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της και να μείνει κλασική.

To «1917» διεκδικεί τρεις υποψηφιότητες - Καλύτερης Ταινίας-Δράμα, Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπης Μουσικής - στις Χρυσές Σφαίρες που θα απονεμηθούν στις 5 Ιανουαρίου, ενώ 9 Ιανουαρίου θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους σε διανομή της Odeon.

Σαμ ΜέντεςτρέιλερΑ' Παγκόσμιος Πόλεμος