Σινεμά|24.01.2020 17:08

Φεστιβάλ Βερολίνου: Το «My Salinger Year» με την Σιγκούρνι Γουίβερ ανοίγει την αυλαία

Άντα Δαλιάκα

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Τζοάνα Ρακόφ, το «My Salinger Year» με πρωταγωνιστές τους Σιγκούρνι Γουίβερ, Μάργκαρετ Κουάλεϊ (γνωστή μας πια από το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Ταραντίνο και τα τηλεοπτικά «Fosse/ Verdon» και «Seberg») και Ντάγκλας Μπουθ, ξεδιπλώνει την ιστορία μιας επίδοξης ποιήτριας που δουλεύει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '90 ως βοηθός σε λογοτεχνικό πρακτορείο και απαντά στα γράμματα θαυμαστών του καλτ συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλιντζερ. Με αυτή την ταινία που ορίζεται ως δράμα ενηλικίωσης και έχει στο επίκεντρο ένα δυναμικό γυναικείο ντουέτο, επέλεξαν ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Κάρλος Τσατριάν, και οι συνεργάτες του να δώσουν το στίγμα της έναρξης της φετινής διοργάνωσης.

Το έργο του Καναδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φιλίπ Φαλαρντό μας είναι γνωστό από τις ταινίες του «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ» (2011), που διεκδίκησε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, «Ένα γενναίο ψέμα» (2014) με την Ρις Γουίδερσπουν και «Chuck, ο πραγματικός Ρόκι Μπαλμπόα» (2016) με τους Λιβ Σράιμπερ και Ναόμι Γουότς.

Το φετινό επετειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα φιλοξενήσει, επίσης, στο τμήμα του Πανοράματος την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ελληνο-Ιρανού Σιαμάκ Ετεμάντι με τίτλο «Pari» που είναι γυρισμένη στην Αθήνα καθώς και το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη με πρωταγωνιστές τους Βαγγέλη Μουρίκη, Αργύρη Πανταζάρα και Σοφία Κόκκαλη.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Τζέρεμι Άϊρονς. Η ανακοίνωση του διαγωνιστικού προγράμματος θα γίνει στις 29 Ιανουρίου.

Σιγκούρνι ΓουίβερΤζέρεμι ΆϊρονςΦεστιβάλ Βερολίνου