Σινεμά|20.02.2020 15:57

Netflix: Το τέλος του κόσμου θα έχει πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς

Άντα Δαλιάκα

Μία ακόμη σταρ αφήνει τα λημέρια των παραδοσιακών στούντιο για το ακριβοθώρητο Netflix και αυτή δεν είναι άλλη από την Τζένιφερ Λόρενς. Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που η οσκαρική αγαπημένη του Χόλιγουντ, είχε κεντρικό ρόλο σε ταινία – στο κατασκοπευτικό θρίλερ Κόκκινο σπουργίτι που την ήθελε σέξι Ρωσίδα κατάσκοπο να εξολοθρεύει κάθε αρσενικό. Υπήρξε βεβαίως και η υπερηρωική περιπέτεια X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας, αλλά οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει ότι η Λόρενς πέρασε από εκείνη την ταινία που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του 2019.

Παντρεμένη πλέον και αφού έζησε το διάλειμμά της από τη σόουμπιζ, η 30χρονη σταρ επιστρέφει με δύο μεγάλα πρότζεκτ: ένα δράμα για την επιστροφή και κοινωνική επανένταξη ενός στρατιώτη μετά σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα και μια φοβερή σάτιρα. 

Το δεύτερο την βάζει στην μεγάλη παρέα του Netflix χρίζοντάς την επισήμως μία από τους σταρ που υπερήφανα ο κολοσσός του streaming εντάσσει στο δυναμικό της. Με τίτλο Dont Look Up, το φιλμ για το Netflix είναι μια μαύρη κωμωδία για το τέλος του κόσμου και αποτελεί τη νέα δουλειά του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου και σκηνοθέτη Άνταμ ΜακΚέι (Το μεγάλο σορτάρισμα, Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία).

Η υπόθεση θέλει δύο αστρονόμους από το χαμηλότερο επίπεδο της ιεραρχίας στην ομάδα τους να αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας την εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την επικείμενη πρόσκρουση ενός αστεροειδή στη Γη, η οποία απειλεί το μέλλον του πλανήτη. Αλήθεια, τι μπορεί να πάει στραβά; Ο ίδιος ο Άνταμ ΜακΚέι έχει πει στο παρελθόν ότι το Dont Look Up είναι μια κατάμαυρη σάτιρα στα πρότυπα του SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, αλλά και της κωμωδίας Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο κι ένας πόλεμος του Μπάρι Λέβινσον και του Δικτύου του Σίντνεϊ Λιούμετ.

Είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος που θα κάνω την ταινία με την Τζένιφερ Λόρενς», δήλωσε ο Άνταμ ΜακΚέι. «Είναι αυτό που έλεγαν κάποτε οι παλιοί…δυναμίτης. Και το γεγονός ότι το Netflix βλέπει την ταινία σαν μία κωμωδία παγκόσμιας απήχησης θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για εμένα και την ομάδα μου»

Το γεγονός είναι ότι κλείνοντας αυτή τη συμφωνία το Netflix παίρνει ένα ακόμη υψηλού προφίλ πρότζεκτ από το στούντιο της Paramount με την οποία και ήλπιζε αρχικά να υλοποιήσει την ιδέα του ο ΜακΚέι μέσω της εταιρείας του Hyperobject Industries, έχοντας συμφωνήσει στο πρώτο στάδιο. Κι αυτό γιατί πέρα από το συμβόλαιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες το 2018 για κινηματογραφικές συμπαραγωγές, το Netflix ανοίγει συνέχεια τις πόρτες του σε πρότζεκτ που εγκαταλείφθηκαν από την Paramount όπως ήταν ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε και η βιογραφία του Λέοναρντ Μπερνστάιν δια χειρός Μπράντλεϊ Κούπερ η οποία έχει δρομολογηθεί για να γυριστεί.

Όπως και να ‘χει, περιμένουμε με ανυπομονησία την κινηματογραφική επιστροφή της Λόρενς τώρα που το «χρυσό» χολιγουντιανό κορίτσι έχει την ευκαιρία να ξετυλίξει το ταλέντο του στην κωμωδία, περισσότερο ίσως απ' ότι σε προηγούμενες δουλειές της, έχοντας πάρει το βάπτισμα του πυρός στην κομεντί απάτης Οδηγός διαπλοκής (2013) και το βιογραφικό Joy (2015).

NetflixΤζένιφερ Λόρενς