Σινεμά|09.03.2020 18:09

Πέντε σειρές που αξίζουν στο Netflix τον Μάρτιο: Έρχονται 3η σεζόν Elite και Ozark

Άγγελος Γεραιουδάκης

Ο Μάρτιος θα σας δώσει αρκετές ευκαιρίες για χαλαρές προβολές, καθώς το Netflix σταδιακά γεμίζει με νέο και ενδιαφέρον υλικό. Από σειρές που επιστρέφουν μέχρι μεγάλες παραγωγές της διάσημης διαδικτυακής πλατφόρμας, αυτές είναι οι νέες αφίξεις που αξίζουν την προσοχή σας εκείνες τις ημέρες. 

Elite (Ελίτ)

Ο Πόλο επέστρεψε στο σχολείο. Η ένταση που δημιουργεί η παρουσία του σε όλους τους μαθητές μόνο ένα τέλος μπορεί να φέρει: μια νέα τραγωδία στο Λας Ενθίνας. Στην τρίτη σεζόν του «Ελίτ», η οποία θα κάνει πρεμιέρα 13 Μαρτίου, οι πρωταγωνιστές μας θα περάσουν τους τελευταίους τους μήνες στο σχολείο και θα αναγκαστούν να πάρουν αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον τους για πάντα. Πρόκειται να κάνουν ένα ταξίδι που ξεχειλίζει όσο ποτέ άλλοτε από έρωτα, σεξ, φιλίες, αλλά και ζήλια, μυστικά και επιθυμία για εκδίκηση, απειλώντας έτσι τη ζωή τους, κυριολεκτικά λίγο πριν από το ξεκίνημά τους.

Feel Good

Στο «Feel Good» πρωταγωνιστεί η Μέι Μάρτιν στον ρόλο της Μέι, μιας ανερχόμενης κωμικού που προσπαθεί να ξεπεράσει τον εθισμό της ύστερα από μια ζωή που χαρακτηριζόταν κυρίως από εμμονική συμπεριφορά και έντονο ρομαντισμό. Μετά τη γνωριμία της με τη ρεαλίστρια -και μέχρι εκείνη τη στιγμή στρέιτ- Τζορτζ (Σαρλότ Ρίτσι), την ερωτεύεται και μάλιστα ξαφνιάζεται που το ίδιο νιώθει και η Τζορτζ. Ζουν παρέα ένα μεθυστικό ειδύλλιο, ενώ παράλληλα η Μέι έρχεται αντιμέτωπη με τους γονείς της, τα μέλη της ομάδας απεξάρτησης και τους συναδέλφους της στο κλαμπ κωμικών της περιοχής, προσπαθώντας όμως, πάνω από όλα, να αποκτήσει μια υγιή σχέση με την Τζορτζ.

Ωστόσο, το βασικό ερώτημα που εγείρεται είναι αν η Μέι μπορεί να αντικαταστήσει τον τοξικό εθισμό της για τον έρωτα με τον ίδιο τον έρωτα. Το «Feel Good», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Μαρτίου, είναι μια άκρως προσωπική, σκοτεινή αλλά και πολύ αστεία ιστορία για δύο νέους ανθρώπους που βιώνουν τον έρωτα, τον εθισμό και τη σεξουαλικότητα στη σύγχρονη εποχή, προσπαθώντας να χτίσουν μια ουσιαστική και μακροχρόνια σχέση. 

Γράμμα για τον βασιλιά (The Letter for the King)

Μια συγκλονιστική σειρά φαντασίας με ήρωα ένα μικρό αγόρι που αναλαμβάνει να παραδώσει ένα μυστικό μήνυμα από το οποίο εξαρτάται η μοίρα του βασιλείου. Πρωταγωνιστούν οι Αμίρ Ουίλσον, Ρούμπι Σέρκις, Gjis Bloom και Thaddea Graham, ενώ το σενάριο της σειράς, που θα αποτελείται από έξι επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Μαρτίου, ανήκει στον Ουίλιαμ Ντέιβις. Το βιβλίο στο οποίο βασίζεται η σειρά πρωτοεκδόθηκε το 1960. Μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, αλλά για πρώτη φορά στα αγγλικά το 2013. Έχει μεταφερθεί στο θέατρο το 2007 ως μιούζικαλ, ενώ το 2008 μεταφέρθηκε ως ταινία στον κινηματογράφο. Αντλεί έμπνευση από τον αρθουριανό μύθο και τον κύκλο των ιπποτών, αλλά και από λαϊκές ιστορίες.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker (Αυτοδημιούργητη: Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ)

Αυτή η σειρά μίας σεζόν καταγράφει την απίστευτη αληθινή ιστορία της Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ, της πρώτης αυτοδημιούργητης Αφροαμερικανίδας εκατομμυριούχου. Αψηφώντας κάθε κακουχία, η Γουόκερ αντιστάθηκε στις φυλετικές και έμφυλες προκαταλήψεις της περιόδου μετά τη δουλοκρατία, στις προσωπικές προδοσίες και τον αθέμιτο επαγγελματικό ανταγωνισμό και κατάφερε να εγκαθιδρύσει ένα καινοτόμο όνομα που έφερε την επανάσταση στον τομέα της περιποίησης μαλλιών των μαύρων, παλεύοντας ταυτόχρονα για κοινωνική αλλαγή. Πρωταγωνίστρια της σειράς θα είναι η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Οκτάβια Σπένσερ και στο υπόλοιπο καστ θα δούμε τους ηθοποιούς Κέβιν Κάρολ, Κάρμεν Ετζόγκο, Τίφανι Χάντις, Κία Κίνγκ, Γκάρετ Μορίς και Μπλερ Άντεργουντ. Η σειρά θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Μαρτίου. 

Ozark (Όζαρκ)

Το «Όζαρκ», η αγαπημένη σειρά του Netflix, επιστρέφει ξανά στις οθόνες μας με την τρίτη σεζόν στις 27 Μαρτίου 2020. Έξι μήνες αργότερα, το καζίνο λειτουργεί κανονικά, αλλά ο Μάρτι και η Γουέντι αγωνίζονται να πάρουν τον έλεγχο της μοίρας της οικογένειας. Ο Μάρτι ηθικολογεί για να διατηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση. Με τη βοήθεια της νέας της συμμάχου, της Έλεν, και του αρχηγού του καρτέλ ναρκωτικών Όμαρ Ναβάρο, η Γουέντι σχεδιάζει επέκταση. Με την άφιξη στην πόλη όμως του αδελφού της Γουέντι, του Μπεν, οι ζωές όλων βυθίζονται στο χάος. Στη νέα σεζόν πρωταγωνιστούν οι βραβευμένοι με Emmy Τζέισον Μπέιτμαν, Λόρα Λίνεϊ και Τζούλια Γκάρνερ, η υποψήφια για Emmy Τζάνετ ΜακΤίρ, καθώς και οι Τομ Πέλφρεϊ, Σοφία Χούμπλιτζ, Σκάιλαρ Γκέρτνερ, Τσάρλι Τέιχαν, Λίσα Έμερι και Τζέσικα Φράνσις Ντιουκς.

ΜάρτιοςNetflix