Σινεμά|11.03.2020 13:58

Σάλος με δήλωση του Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Η Τζένιφερ Ανιστον πρέπει να σκοτωθεί»

Newsroom

«Η Τζένιφερ Ανιστον πρέπει να θανατωθεί». Αυτό φαίνεται ότι δήλωσε το 2017, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν τη στιγμή που πλήθαιναν οι καταγγελίες για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και με το κίνημα #MeToo να βρίσκεται σε πλήρη άνθιση. Δημοσίευμα των New York Times επικαλείται έγγραφα που ήρθα στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα, από το ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, λίγες ώρες πριν την απονομή της τελικής ποινής στον Χάρβεϊ Γουάινστιν, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.

Ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ φέρεται να διατύπωσε αυτή την απειλητική φράση για τη διάσημη ηθοποιό Τζένιφερ Ανιστον, μετά από πληροφορίες που είχε ότι το National Enquirer θα δημοσίευε άρθρο με καταγγελία εναντίον του σύμφωνα με την οποία κακοποίησε σεξουαλικά την πασίγνωστη ηθοποιό.

Μάλιστα σύμφωνα με επικοινωνία μέσω e-mail φαίνεται ότι η Ανιστον είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικό της πρόσωπο ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Derailed» το 2005 ο Γουάινστιν της επιτέθηκε. Στα χρόνια που ακολούθησαν πάντα εξέφραζε τη μανία του προς το πρόσωπό της. 

Οι ισχυρισμοί αυτοί, περί σεξουαλικής επίθεσης δεν ήταν αληθείς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Τζένιφερ Ανιστον. «Ποτέ δεν έφτασε αρκετά κοντά για να την αγγίξει. Ποτέ δεν υπήρξε μόνη μαζί του. Δεν έχουμε ιδέα για το e-mail, δεν μας εστάλη, ούτε έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της ηθοποιού.

Στα έγγραφα αποκαλύφθηκε και η επικοινωνία που είχε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με τους Μάικλ Μπλούμπεργκ, Κουέντιν Ταραντίνο, Τεντ Σαράντος, Τζεφ Μπέζος, Τιμ Κουκ και Εντι Κιού. Ο μεγαλοπαραγωγός ζητούσε απελπισμένα τη βοήθειά τους, αλλά κανείς δεν του απάντησε. 

Eπειτα από πέντε ημέρες διασκέψεων στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το σώμα των ενόρκων, που αποτελούνταν από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες κατέληξαν ότι ο 67χρονος κινηματογραφικός παραγωγόςΧάρβεϊ Γουάινστιν, είναι ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις έπειτα από δεκάδες καταγγελίες. Σύμφωνα με το Reuters, φαίνεται να είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που αγγίζει τα 25 χρόνια. 

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρα του Χόλιγουντ καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση σε δύο υποθέσεις, τον βιασμό το 2013 της ηθοποιού Τζέσικα Μαν και τον εξαναγκασμό σε πεολειχία της πρώην βοηθού παραγωγής Μίριαμ Χάλεϊ, το 2006. Η καταδίκη του θεωρείται μια μεγάλη νίκη για το κίνημα #MeToo.

Χάρβεϊ ΓουάινστινΤζένιφερ Άνιστονσεξουαλική κακοποίησηMeToo