Σινεμά|13.03.2020 14:30

Η Γουινόνα Ράιντερ υπέρ του Τζόνι Ντεπ στη δικαστική διαμάχη κατά της Άμπερ Χερντ

Newsroom

Μετά από την πρώτη δικαστική διαμάχη που σήμανε το άδοξο τέλος της σχέσης του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χέρντ με έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό και έναν φοβερό διασυρμό της φήμης του σταρ στη δημόσια σφαίρα, ο Τζόνι Ντεπ επανήλθε κατά της πρώην συζύγου του, μηνύοντας την τον Μάιο του 2019 για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σήμερα, η Γουινόνα Ράιντερ, αρραβωνιαστικιά του την εποχή που και οι δύο ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας τους, σε μια σχέση που κράτησε από το 1989 μέχρι το 1993, τον στηρίζει με μία επίσημη δήλωση υπεράσπισης στο δικαστήριο της Βιρτζίνια, σύμφωνα με αποκάλυψη του «The Blast».

Η σταρ του Stranger Things ξεκαθαρίζει στη δήλωσή της: «Έχω πλήρη γνώση των κατηγοριών περί κακοποίησης που έχουν γίνει δημόσια από την πρώην σύζυγο του Τζόνι, Άμπερ Χερντ. Ξέρω τον Τζόνι πολύ καλά εδώ και χρόνια. Ήμασταν ζευγάρι για τέσσερα χρόνια και για μένα ήταν ο καλύτερος μου φίλος, η οικογένειά μου. Υπολογίζω τη σχέση μας ως μία από τις σημαντικότερες της ζωής μου. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλήσω για την εμπειρία μου.»

Η Ράιντερ εξομολογείται στη συνέχεια την έκπληξη της απέναντι στις κατηγορίες της Χερντ: «Προφανώς, δεν ήμουν παρούσα την περίοδο του γάμου του με την Άμπερ Χερντ, αλλά με βάση τη δική μου εμπειρία, που ήταν υπερβολικά διαφορετική, στο άκουσμα των κατηγοριών εναντίον του σοκαρίστηκα, μπερδεύτηκα και ταράχτηκα. Η ιδέα και μόνο ότι είναι ένας πολύ βίαιος άνθρωπος απέχει κατά πολύ από την εικόνα που έχω για τον Τζόνι που ήξερα και αγάπησα. Δεν τολμώ ούτε να σκεφτώ κάτι τέτοιο.»

Τέλος, η ηθοποιός εμμένει στη δήλωσή της ότι δεν έχει γίνει μάρτυρας ποτέ βίαιης συμπεριφοράς εκ μέρους του Τζόνι Ντεπ. «Δεν υπήρξε ποτέ, ποτέ βίαιος απέναντί μου», σημειώνει. «Δεν υπήρξε ποτέ, ποτέ επιθετικός απέναντί μου. Δεν υπήρξε ποτέ βίαιος ή επιθετικός απέναντι σε κανέναν - όσο μπορώ να ξέρω. Η δική μου  ειλικρινής εμπειρία είναι ενός εξαιρετικά τρυφερού και στοργικού άντρα, ο οποίος πάντα προστάτευε κι εμένα κι όλους τους αγαπημένους του, και μαζί του ένιωθα πολύ πολύ ασφαλής. Δεν θέλω να αποκαλέσω κανέναν ψεύτη. Ομως μπορώ να μιλήσω βάσει της δικής μου εμπειρίας μαζί του. Και βάσει της δικής μου εμπειρίας, μού είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι αυτές οι κατηγορίες είναι αληθινές», καταλήγει η Ράιντερ.

Η Γουινόνα Ράιντερ έχει μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν υπέρ του Τζόνι Ντεπ. Τώρα πλέον τάσσεται στο πλευρό του και δικαστικώς. Ο Ντεπ υποστηρίζει στα έγγραφα του δικαστηρίου ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ βίαιος απέναντι στη Χερντ όπως και σε καμία άλλη γυναίκα. 

Γουινόνα ΡάιντερΤζόνι ΝτεπΑμπερ ΧερντStranger Things