Σινεμά|26.03.2020 14:19

Χαβιέ Μπαρδέμ για Τζόνι Ντεπ: «I love Johnny! Βρίσκομαι στο πλευρό του...»

Newsroom

Έπειτα από την πρώτη δικαστική διαμάχη που σήμανε το άδοξο τέλος της σχέσης του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χέρντ με εξωδικαστικό συμβιβασμό και ταυτόχρονο διασυρμό της φήμης του σταρ, ο Τζόνι Ντεπ επανήλθε κατά της πρώην συζύγου του, μηνύοντας την τον Μάιο του 2019 για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στο πλευρό του έχουν ταχθεί πρόσφατα με ξεχωριστές καταθέσεις υπέρ του τόσο η πρώην αρραβωνιστικιά του Γουινόνα Ράιντερ όσο και η καλή του φίλη Πενέλοπε Κρουζ, με την οποία ο Ντεπ έχει συμπρωταγωνιστήσει αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη - από το βιογραφικό δράμα Blow (2001) μέχρι τη σειρά των Πειρατών της Καραϊβικής και το πρόσφατο θρίλερ μυστηρίου Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές (2017). 

Τώρα ήρθε και η σειρά του Ισπανού σταρ Χαβιέ Μπαρδέμ, συζύγου της Πενέλοπε Κρουζ, να στηρίξει τον οικογενειακό φίλο τους με τη δική του κατάθεση. 

«Τον αγαπώ τον Τζόνι. Πάντα ήταν ένας σωστός κύριος και απέναντί μου και απέναντι στην γυναίκα και την οικογένειά μου» δηλώνει ο Μπαρδέμ στην γραπτή του κατάθεση υπεράσπισης. «Είχα την μεγάλη τύχη επίσης να συνεργαστώ μαζί του δύο φορές και να τον ζήσω στο σετ και να διαπιστώσω πώς συμπεριφέρεται σε κάθε έναν συμπρωταγωνιστή του, σε κάθε μέλος του συνεργείου: με απόλυτο σεβασμό και διαολεμένο χιούμορ. Στέκομαι στο πλευρό του Τζόνι και καταθέτω υπέρ του γιατί γνωρίσω τον χαρακτήρα του: ξέρω ότι είναι ένας τρυφερός άνθρωπος που φροντίζει τους άλλους και είναι ένας εξαιρετικός, μοναδικός καλλιτέχνης, ο οποίος ποτέ δεν αρνήθηκε να ακούσει όποιον είχε την ανάγκη του...»

Ο Μπαρδέμ που, όποτε του ζητηθεί, μιλάει δημόσια για καλλιτέχνες των οποίων η φήμη τίθεται υπό αμφισβήτηση (όπως στην περίπτωση Γούντι Άλεν), τονίζει ακόμα: «Δεν αγαπώ απλώς τον Τζόνι. Τον σέβομαι βαθύτατα και τον ευχαριστώ που είναι αυτό το ελεύθερο και ανέμελο μικρό αγόρι ως καλλιτέχνης, αλλά παράλληλα ένας ώριμος και γεμάτος αγάπη άντρας στις ζωές των άλλων - πάντα δίπλα μας, όποτε τον χρειαστήκαμε..»

«Τον αγαπώ γιατί είναi ένας καλός άνθρωπος. Κάποιος που παγιδεύτηκε σε χειρισμούς και ψέματα τοξικών ανθρώπων, αλλά συνεχίζει να χαμογελάει και να αγαπάει όσους είναι στη ζωή του. Πώς το καταφέρνει; Μέσα από τη μουσική, το σινεμά, μέσα από τη σιωπή. Κι αυτή η σιωπή σημαίνει πολλά. Σ' ευχαριστώ Τζόνι. Εκατομμύρια ακόμα άνθρωποι σε αγαπάνε, όπως εγώ...»

Τζόνι ΝτεπΓουινόνα ΡάιντερΧαβιέ ΜπαρδέμΑμπερ ΧερντΠενέλοπε Κρουζ