Σινεμά|01.04.2020 16:58

ΕΚΟΜΕ: Κανονικά η λειτουργία του cash rebate την περίοδο της πανδημίας

Newsroom

Με ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας γνωστοποιεί ότι διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος cash rebate όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Οικονομικών, Εργασίας, Ψηφιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Γεν. Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού και τους Προέδρους του ΕΚΚ και του ΕΚΟΜΕ, ζητώντας ένα σχέδιο δράσης ως δίχτυ ασφαλείας για τους εργαζομένους του οπτικοακουστικού χώρου μετά το πέρας της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του ΕΚΟΜΕ:

Το ΕΚΟΜΕ, εναρμονιζόμενο με τα μέτρα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη διεύρυνση των ψηφιακά παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, όσο οι δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 συνεχίζονται, αξιοποιεί τα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία και διασφαλίζει την ομαλή και πλήρη λειτουργία του προγράμματος #CashRebate για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε τους εκπροσώπους των εταιρειών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής και καταβολής ενίσχυσης (ελέγχου) των έργων που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.4487/2017 (κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, video games, animation).

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΕΚΟΜΕ για χρήσιμες πληροφορίες για τις επικαιροποιημένες δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων, που εμπίπτουν στους τρεις πυλώνες της οπτικοακουστικής παραγωγής (Invest- Digitize- Educate), και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να ενημερωθείτε για τα μέτρα ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Δημοσίου (gov.gr) και την αλυσίδα ψηφιακής αλληλεγγύης (#DigitalSolidarityGr) στην οποία συμμετέχει το ΕΚΟΜΕ.

Στηρίζουμε την οπτικοακουστική παραγωγή στην Ελλάδα και προετοιμάζουμε το έδαφος ώστε την επαύριο της πανδημίας το Studio Greece να είναι ready for action!

υπουργείο Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςCOVID-19cash rebateΕΚΟΜΕ