Σινεμά|12.04.2020 18:36

#Μένουμε_σπίτι: Masterclass από Ταραντίνο στη Nova, νέες σειρές σε Netflix και Vodafone TV

Άντα Δαλιάκα

To «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης σεζόν με δύο Οσκαρ -Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μπραντ Πιτ και καλλιτεχνικής διεύθυνσης για τις Μπάρμπαρα Λινγκ και Νάνσι Χέιγκ- κάνει πρεμιέρα σήμερα (Κυριακή 12 Απριλίου) σε α’ τηλεοπτική προβολή στο Novacinema1HD στις 22.00. Στο Λος Αντζελες του 1969 ο τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) και ο επί πολλά χρόνια κασκαντέρ του, Κλιφ Μπουθ (Μπραντ Πιτ), βρίσκονται μετέωροι σε μια βιομηχανία που αλλάζει.

Ο Ταραντίνο μάς ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, γράφοντας το δικό του γράμμα αγάπης στο Χόλιγουντ. Λουσμένη στα λαμπερά χρώματα του 35 mm φιλμ, τη μαγεία του τεχνικολόρ, υπό τη μαεστρική διεύθυνση φωτογραφίας του Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον, η ταινία συνιστά μια απολαυστική επιστροφή στο παρελθόν της βιομηχανίας του θεάματος, μια μεταμοντέρνα χολιγουντιανή (αυτο) βιογραφία, καθαρά ταραντινική, δομημένη πάνω σε κεφάλαια-επεισόδια με άξονα το γουέστερν και τους κώδικές του.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας, η Nova έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στο τρομερό παιδί της αμερικανικής κινηματογραφίας μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο κανάλι Nova Masterclass by Tarantino (θέση 200). Από τη Δευτέρα 13 Απριλίου μέχρι την Πέμπτη 23 Απριλίου στο κανάλι Nova Masterclass by Tarantino θα προβληθούν δέκα ταινίες, δύο καθημερινά από τις 19.30, οι οποίες ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη να δημιουργήσει το «Κάποτε... στο Χόλιγουντ».

Ο Ταραντίνο παραδίδει ο ίδιος μαθήματα σκηνοθεσίας, σχολιάζοντας και αναλύοντας εμβόλιμα τις αγαπημένες του σκηνές στις ταινίες που τον ενέπνευσαν. Αναλυτικότερα οι ταινίες είναι: η ρομαντική κωμωδία «Bob & Carol & Ted & Alice» (1969) του Πολ Μαζούρσκι, η κωμωδία «Το αγκάθι» (1969) του Τζιν Σακς, ο «Ξένοιαστος καβαλάρης» (1969) του Ντένις Χόπερ, το ρομαντικό δράμα «Model shop» (1969) του Ζακ Ντεμί, η περιπέτεια δράσης «Battle Of The Coral Sea» (1959) του Πολ Βέντκος, η ρομαντική κωμωδία «Getting straight» (1970) του Ρίτσαρντ Ρας, η περιπέτεια δράσης «Τα μυστικά όπλα των κατασκόπων» (1969) του Φιλ Κάρλσον, το θρίλερ «Hammerhead» (1968) του Ντέιβιντ Μίλερ, το γουέστερν «Gunman’s Walk» (1958) του Φιλ Κάρλσον και το γουέστερν «Arizona Raiders» (1965) του Γουίλιαμ Γουίτνεϊ.

Το κανάλι Nova Masterclass by Tarantino, όπως και όλα τα κανάλια Novacinema, είναι διαθέσιμα προς όλους τους συνδρομητές της Nova, στο πλαίσιο της προσφοράς δωρεάν παροχής των Novacinema σε όλους μέχρι τις 20 Απριλίου.

Προτάσεις για ξένες σειρές 

Δολοφόνοι, ντοκιμαντέρ, εφηβικές περιπέτειες και μια κωμωδία

«Killing Eve» στη Vodafone TV

Ολόκληρη η πρώτη και δεύτερη σεζόν, καθώς και ένα νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα της τρίτης σεζόν της πολυβραβευμένης δραματικής σειράς «Killing Eve», προβάλλονται αποκλειστικά στο Vodafone TV. Η Σάντρα Ο (Grey’s Anatomy), στον ρόλο της μυστικής πράκτορα, καταδιώκει την επαγγελματία δολοφόνο Τζόντι Κόμερ («Doctor Foster») στην τηλεοπτική σειρά που φέρει την υπογραφή της ταλαντούχας Phoebe Waller-Bridge (Fleabag). Η τρίτη σεζόν κάνει πρεμιέρα στις 13 Απριλίου.

«Community» Διαθέσιμο στο Netflix 

Μία από τις πιο αγαπητές, αμερικανικές, κωμικές σειρές, με πιστό κοινό σε όλο τον κόσμο, επανέρχεται στο Netflix, έχοντας δημιουργηθεί από τον Νταν Χάρμον για το NBC πίσω στο 2009. Ολες οι σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμες στην ελληνική πλατφόρμα για streaming.

«Φάκελος: Αθώοι» («The Innocence Files»)

Σειρά ντοκιμαντέρ που ρίχνει φως στις ανείπωτες προσωπικές ιστορίες πίσω από οκτώ υποθέσεις εσφαλμένων καταδικαστικών αποφάσεων, τις οποίες αποκάλυψε και με κόπο κατάφερε να ακυρώσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Πρόγραμμα Αθωότητας, σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς του Δικτύου Αθωότητας. Η σειρά εννέα επεισοδίων αποτελείται από τρία συγκλονιστικά μέρη: «Τα στοιχεία», «Ο μάρτυρας», «Η δίωξη». Οι ιστορίες αυτές φέρνουν στο φως δυσάρεστες αλήθειες για την κατάσταση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης της Αμερικής. Τη διεύθυνση παραγωγής και τη σκηνοθεσία του «Φάκελος: Αθώοι» υπογράφουν, μεταξύ άλλων, η υποψήφια για Οσκαρ Λιζ Γκάρμπους και ο βραβευμένος με Οσκαρ Αλεξ Γκίμπνεϊ.

«Outer Banks» Νέα σειρά στο Netflix

Μια παρέα εφήβων ανακαλύπτει ένα καλά θαμμένο μυστικό και μπλέκει σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια. Η νεανική σειρά δέκα επεισοδίων κάνει πρεμιέρα στις 15 Απριλίου.

NovaVodafone TVΚουέντιν ΤαραντίνοΚάποτε στο Χόλιγουντ