Πολιτισμός|27.12.2020 20:21

Καν' το όπως η Βίσση και η Βανδή: Οι συναντήσεις επί σκηνής που έγραψαν Ιστορία

Newsroom

Είναι το καρύκευμα που νοστιμεύει τη ζωή μας, είναι εκείνο το ξεχασμένο μονάχο σύννεφο στον ουρανό του θυμικού μας που ξαφνικά φέρνει την καταιγίδα στα μάτια μας, είναι η μουσική: Η μόνη απόλαυση των αισθήσεων χωρίς αμαρτία...

Και το βράδυ του Σαββάτου, μια μέρα μετά τα σκοτεινά Χριστούγεννα του 2020, ένα φιλί και ένα ντουέτο έκαναν πολλούς να ξυπνήσουν με άλλη διάθεση, έκαναν αρκετούς να ξεχάσουν ότι η Κυριακή δεν θα ήταν μια Κυριακή σαν όλες τις άλλες. Και τέλος υποχρέωσαν και τους πιο δύσπιστους να ομολογήσουν: Ναι, αληθώς η Άννα Βίσση είναι η απόλυτη Performer παρά το «6» που γράφει η ηλικία της· ναι, το αντάμωμα με τη Δέσποινα Βανδή ήταν ο ασπασμός - δίχως μάσκα – στην κανονικότητα που έχουμε λησμονήσει… Να θυμηθούμε όμως κάποιες μουσικές συναντήσεις επί σκηνής, που άλλες  συγκίνησαν, άλλες προκάλεσαν, άλλες εντυπωσίασαν και όλες μα όλες γράφτηκαν στο βιβλίο της Ιστορίας των μουσικών συναπαντήσεων...

Madonna-Britney Spears

Η εμφάνισή της Britney Spears στα MTV Video Music Awards το 2003 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συζητήθηκε από τα media. Θεωρείται μία από της πιο γνωστές, θρυλικές και αξέχαστες στιγμές στην τριαντάχρονη ιστορία των βραβείων. Η  Britney Spears τραγούδησε το «Like a Virgin» με Christina Aguilera, και κάποια στιγμή βγήκε ντυμένη γαμπρός από μια τεράστια τούρτα η Μαντόνα! Και οι τρεις τραγούδησαν το «Hollywood» και η Μαντόνα σφράγισε τη συνάντηση δίνοντας φιλί στα χείλη και στις δυο.

David Gilmour - David Bowie

Μια θρυλική συνάντηση επί σκηνής των David Gilmour και David Bowie. Το αντάμωμα επί σκηνής, έγινε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου το 2006, στα πλαίσια περιοδείας του εμβληματικού κιθαρίστα των Pink Floyd. Ο David Bowie τραγούδησε το «Comfortably Numb» και αποθεώθηκε!

Billy Idol - Miley Cyrus

Οι περισσότεροι οπαδοί Της κλασσικής ροκ μουσικής θα γέλασαν στην ιδέα της  Miley Cyrus να ανέβει στη σκηνή και να τραγουδήσει πλάι σε έναν ροκ καλλιτέχνη. Ωστόσο, το ντουέτο της με τον Billy Idol ήταν πραγματικά επικό! Οι δύο τους αποθεώθηκαν κατά τη διάρκεια συναυλίας το 2016 και το ντουέτο τους στο «Rebel Yell» προκάλεσε παραλήρημα στους θεατές. Η Miley Cyrus, έχει αποδείξει πως έχει εξαιρετικές ερμηνευτικές ικανότητες (έχει τραγουδήσει Pink Floyd με επιτυχία) και ξεχωριστή φωνή. Η συνάντησή της με τον θρυλικό Billy Idol ήταν από εκείνες που συζητήθηκαν στον χώρο!

Tina Turner - Beyoncé

Η Tina Turner παρά τα 70 της χρόνια δίπλα στην κατά 40 χρόνια μικρότερή της Beyoncé, απέδειξε πως κάποιοι έχουν πιάσει το χρόνο από τον λαιμό και τον πνίγουν (για πόσο;). Η συνάντησή τους στην εκδήλωση για τα βραβεία Grammy το 2008 είχε γράψει Ιστορία.

Metallica & Lady Gaga

Η Lady Gaga θεωρείται εκκεντρική, αλλά επαγγελματίας επιπέδου και κυρίως με φωνή εκπληκτική! Μία από τις σημαντικότερες στιγμές των βραβείων Grammy ήταν η εμφάνιση της Lady Gaga με τους Metallica. Το κράμα από τα μέταλλα της φωνής της Lady Gaga και του James Hetfield απέδωσε καθαρό χρυσάφι.

Taylor Swift - Mick Jagger

Ήταν μια συνάντηση ξεχωριστή. Η Taylor Swift κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Nashville, ανέβασε στη σκηνή τον αειθαλή Mick Jagger των Rolling Stones και ερμήνευσαν μαζί το θρυλικό πασίγνωστο «Satisfaction». Αποτέλεσμα: Έκκρηξη!

Rihanna, Kanye West & Paul McCartney

Tα βραβεία Grammy είναι τελικά τόπος για τα πιο απρόσμενα μουσικά ραντεβού. Σε μια, ας την πούμε, παράταιρη συνάντηση ο θρυλικός Beatle Paul McCartney τραγούδησε με την Rihanna και τον Kanye West και προκάλεσαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Άννα ΒίσσηΔέσποινα ΒανδήΜπρίτνεϊ ΣπίαρςΜαντόνασυναυλίες