Πολιτισμός|03.02.2021 14:14

Λίνα Μενδώνη: «Δεν υπάρχουν καταγγελίες για Δημήτρη Λιγνάδη - Καμία ανοχή εφόσον υπάρξουν»

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «Αταίριαστους» βρέθηκε η Λίνα Μενδώνη, η οποία απάντησε για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις φήμες περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. «Προφανώς όταν έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες οφείλουμε να επέμβουμε. Δεν χωράει καμιά ανοχή σε θέματα βίας. Όταν, όμως, δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς. Δημιουργούμε ένα πλαίσιο ανθρωποφαγίας. Εάν υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες για τον οποιονδήποτε τότε οφείλουμε να παρέμβουμε. Όχι, όμως, σε φήμες και συζητήσεις στα social media» υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού.

Όλα ξεκίνησαν με μία ανάρτηση που έκανε η Έλενα Ακρίτα στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η οποία έγραψε ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θεάτρο. «Όλο το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν ευσταθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στην Έλενα Ακρίτα, παρά το ότι οι παρουσιαστές αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στη γνωστή δημοσιογράφο. «Δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες» συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, η Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται πρώτη φορά και ότι τώρα είναι η δική μας σειρά να αντιμετωπίσουμε αυτό το μείζον θέμα, το οποίο δημιουργείται όχι μόνο στο θέατρο, αλλά γενικότερα στην κοινωνία και να ξεκινήσει η κάθαρση. «Είναι μια νοσηρή κατάσταση που χάρη στη γενναιότητα μερικών ανθρώπων -αναφέρομαι συγκεκριμένα στην κ. Μπεκατώρου – ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα».

 

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσε που έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Η κ. Μενδώνη να ενημερώσει άμεσα τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Περιμέναμε ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».​

ΣΥΡΙΖΑΛίνα ΜενδώνηΔημήτρης ΛιγνάδηςΥΠΠΟΑΕθνικό Θέατρο