Πολιτισμός|07.02.2021 12:59

Παραίτηση Λιγνάδη: Αντιδράσεις από τα κόμματα που ζητούν απαντήσεις από Μενδώνη

Newsroom

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Με νέες δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφέρει: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μου υπέβαλε χθες αργά το απόγευμα την επιστολή παραίτησής του», εξηγώντας ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για τον πρώην, πλέον, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Από κει και πέρα, όπως εκτίμησε, ο καθένας έχει τα όριά του απέναντι στις φήμες και μπορεί να επιλέξει με ποιον τρόπο θα υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Διαβάστε επίσηςΣπύρος Μπιμπίλας για παραίτηση Λιγνάδη - «Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους»

Από την πλευρά της, πάντως, η Ελενα Ακρίτα, ζητεί τώρα την παραίτηση της Λίνα Μενδώνη, καθώς, όπως σημειώνει η ίδια, εκείνη ήταν που έγραψε για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο στις 2 Φεβρουαρίου αλλά «η Μενδώνη μού επιτέθηκε με τη γνωστή της αλαζονεία και άφησε υπονοούμενα "περί σκοπιμοτήτων". Και δεν ντράπηκε. Σειρά δική της να παραιτηθεί τώρα», έγραψε χαρακτηριστικά η Ελενα Ακρίτα

Στο μεταξύ, η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί εξηγήσεις. Χαρακτηριστικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η κυρία Μενδώνη για να καλύψει τον κ. Λιγνάδη είχε μιλήσει για φήμες και είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει επώνυμη καταγγελία». Προσθέτει ότι «αφού για δύο εβδομάδες η κυρία Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μία ανώνυμη, έκανε δεκτή την παραίτησή του». «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τραγική σύμπτωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει τονίζοντας ότι «περιμένουμε από την κυρία Μενδώνη πλήρη ενημέρωση, γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση».

Την ίδια ώρα, ερωτήσεις γύρω από την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, θέτει και το ΜέΡΑ25. Συγκεκριμένα, σε μια λιτή ανακοίνωση αναφέρει σχετικά με το ζήτημα του Δημήτρη Λιγνάδη: «Κυρία Μενδώνη, θα ανακοινώσετε τον πραγματικό λόγο παραίτησης του κ. Λιγνάδη που μέχρι και σήμερα καλύπτατε; Τι σας συμβουλεύει η Εκπρόσωπος (άκρας του) Τάφου (σιωπής);».

Διαβάστε επίσηςΈλενα Ακρίτα για Λίνα Μενδώνη: «Σειρά δική της να παραιτηθεί τώρα»

ΜέΡΑ25παραίτησηΔημήτρης ΛιγνάδηςΈλενα ΑκρίταΣΥΡΙΖΑΕθνικό ΘέατροΛίνα Μενδώνη