Πολιτισμός|19.07.2021 13:51

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο καλλιτεχνικός χώρος αποχαιρετά τον «Πρίγκιπα» του τραγουδιού

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ένας καλλιτέχνης με φανατικούς θαυμαστές που βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες. Ο «Άρχοντας της Πίστας» πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο τραγουδιστής βύθισε στο πένθος τη σύζυγό του Άντζελα Γκερέκου και την κόρη του Μαρία λίγες μόλις μέρες πριν από τα γενέθλια του, που είναι στις 26 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Τόλης Βοσκόπουλος: Τα συλλυπητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη & Τόλης Βοσκόπουλος: Τα συλλυπητήρια της Λίνας Μανδώνη

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε επιλέξει τον τελευταίο καιρό ν' απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας. Πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, τον Φεβρουάριο του 2020, ο γνωστός τραγουδιστής εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο, Baraonda, καθηλώντας κάθε φορά με την ερμηνεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του λαϊκού τραγουδιστή θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 15:00 από το Α’ Νεκροταφείο. Εκεί, φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Διαβάστε επίσης: Μαρία Ιωαννίδου: «Τον αγαπούσα πολύ, έχασα ένα μέλος από την οικογένειά μου»

Ούσα σοκαρισμένη και στεναχωρημένη, η Ζωζώ Σαπουντζάκη αποκάλυψε ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν άρρωστος εδώ και πολύ καιρό, όμως, η φροντίδα και η αγάπη που είχε από τη σύζυγό του ήταν οι λόγοι που κατάφερνε κάθε φορά να ξεπερνά τα προβλήματά του.

«Παρότι ήταν άρρωστος πολύ καιρό, νομίζω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο η γυναίκα του, η οποία είναι ηρωίδα. Εξαιρετικός άνθρωπος, τον πρόσεξε, τον κοίταξε και αν έζησε μέχρι τώρα ήταν χάρη της γυναίκας του. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν είμαι σε κατάσταση… συγγνώμη, δεν είμαι τόσο καλά» δήλωσε. 

Λευτέρης Πανταζής: «Ήταν το ίνδαλμά μου»

Ο Λευτέρης Πανταζής, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Παντού», αποχαιρέτησε τον καλό του φίλο, τραγουδώντας. «Αθάνατος, ήταν το ίνδαλμά μου» είπε μεταξύ άλλων. «Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθε να με δει με τη Μαρινέλλα και τραγουδούσα Βοσκόπουλο. Μου είπαν ότι ήταν από κάτω και μου κόπηκαν τα πόδια. Μετά που κατέβηκα στο τραπέζι του μου είπε: "μπράβο πιτσιρίκο, ήσουν πολύ καλός"».

Φόρο τιμής απέτισε και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος. «Είμαι πολύ περήφανος που υπήρξα φίλος του όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα δυσαναπλήρωτο κομμάτι του ελληνικού τραγουδιού ο Τόλης» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι τον γνώρισε ως ηθοποιό το 1966 προτού γίνει μεγάλο όνομα. «Καθόταν στην άκρη του μαγαζιού και παρήγγελνε μπουκάλι ουίσκι μόνος του» είπε. «Νομίζω ότι αυτή που τον αγάπησε πάρα πολύ και του στάθηκε ήταν η κυρία Γκερέκου» πρόσθεσε. Ο Μανώλης Μητσιάς δήλωσε ότι «κόσμησε με την παρουσία του το ελληνικό τραγούδι, ήταν μια σχολή ο ίδιος».

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Νικολόπουλος για κορονοϊό: «Τα πιο δύσκολα θα έρθουν αργότερα»

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: «Έχω να νιώσω έτσι από τότε που έφυγε ο πατέρας μου από τη ζωή, ήταν σαν αδέλφια»

Ο γιος του Γρηγόρη Μπιθικώτση μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Not» και είπε, μεταξύ άλλων: «Ο πιο γλυκός άνθρωπος, ο πιο καλός άντρας. Δεν είναι καθόλου καλή αυτή η μέρα. Έχω να νιώσω έτσι από τότε που έφυγε ο πατέρας μου από τη ζωή. Το κύριος είναι πολύ λίγο. Ένας τόσο γλυκός άνθρωπος, δοτικός, χορτασμένος. Είχα την τιμή και την τύχη να είμαι κοντά του στις τελευταίες μας εμφανίσεις στο Baraonda. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος. Δεν ήταν μόνο φίλοι με τον πατέρα μου. Ήταν σαν αδέλφια με τον πατέρα μου. Από παιδάκι τον θυμάμαι».

Διαβάστε επίσης: Πέθανε η σύζυγος του τραγουδιστή Γρηγόρη Μπιθικώτση

Όλες οι ειδήσεις

Αντώνης Ρέμος για τα μέτρα στη Μύκονο: «Πετύχαμε την ανοησία της αγέλης, όχι την ανοσία»

Βανδή, Μενεγάκη και Παπανδρέου: Τα πολύκροτα διαζύγια που άφησαν εποχή

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι κορυφαίες επιτυχίες του

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, παίρνουν στον λαιμό τους κόσμο»

Γρηγόρης ΜπιθικώτσηςΛευτέρης ΠανταζήςκηδείαθάνατοςΆντζελα ΓκερέκουΤόλης Βοσκόπουλος