Πολιτισμός|29.07.2021 14:37

Athens Οpen Αrt: Συνεταιρισμός καλλιτεχνών στην πράξη

Τίμος Φακαλής

«Παρουσιάζεις τα έργα σου στο κοινό από τη μία, συμμετέχεις στα έξοδα της έκθεσης από την άλλη». Αυτό είναι το concept του project Art Number 23, μια πρωτοβουλία νέων καλλιτεχνών που ξεκίνησε στο Λονδίνο πριν από τρία χρόνια και μεταφέρθηκε φέτος και στην Αθήνα, δίνοντας βήμα σε νέους δημιουργούς. Πίσω από την ιδέα των συνεταιριστικών εκθέσεων βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Αντζουλάτος καλλιτέχνης και επιμελητής της πρωτοβουλίας.

Συνολικά μέσω του Art Number 23 και της καλλιτεχνικής δράσης που «τρέχει» το ‘Athens open art’ έχουν φιλοξενηθεί, μέχρι στιγμής, δεκάδες έργα νέων καλλιτεχνών. Κάθε βδομάδα διοργανώνεται και νέα έκθεση από διαφορετικούς καλλιτέχνες. Ο κάθε καλλιτέχνης είναι ελεύθερος να εκθέσει ό,τι έργα αυτός επιλέξει (πίνακες, γλυπτά, αφηρημένα έργα, πιο figurative ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία).   

Μια από τις ανερχόμενες δημιουργούς που συμμετέχουν στο Athens Οpen Αrt που διοργανώνει το Art Number 23 είναι και η Ξένη Οικονόμου, δευτεροετής φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο της Δρέσδης η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας τα έργα της. Πρόκειται για δύο αφηρημένα έργα που δεν έχουν την ίδια θεματική. Το πρώτο έργο είναι ακρυλικό πάνω σε χαρτί και το δεύτερο είναι ένα αφηρημένο concept ζωγραφικής όπου παρουσιάζονται φιγούρες και τμήματα του ανθρώπινου σώματος.

ethnos.gr

«Είναι μια πολύ καλή αρχή για να μπορέσει ο καλλιτέχνης να παρουσιάσει τα έργα του. Και είναι πολύ σημαντικό που γκαλερί βοηθούν και υποστηρίζουν τα έργα των νέων δημιουργών, δεδομένου ότι δεν το κάνουν όλες οι γκαλερί αυτό το πράγμα» είπε στο ethnos.gr η Ξένη Οικονόμου.

ethnos.gr/Το έργο της Ξένης Οικονόμου στο Athens Οpen Αrt

Το Art Number 23 επιχειρεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Είναι μια συλλογική τέχνη  με έδρα το Λονδίνο που  διοικείται από καλλιτέχνες και δημιουργούς μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Η ομάδα αποτελείται μεταξύ άλλων από επιμελητές, καλλιτέχνες, φωτογράφους και γραφίστες. «Συνεργαζόμαστε με ανερχόμενους καλλιτέχνες που ψάχνουν να δείξουν τα έργα τους κάπου και είναι λίγο δύσκολο. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν καλύπτουν τα έξοδα του χώρου, τα ποτά και ό,τι άλλο χρειάζεται» δήλωσε στο ethnos.gr o επιμελητής των εκθέσεων Κωνσταντίνος Αντζουλάτος.

Όλες οι ειδήσεις

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών

Κορονοϊός: Αγώνας δρόμου για να γλιτώσουν τα νησιά το μίνι lockdown

Καιρός - Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος σχολιάζει την προφυλάκισή του - «Δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες»

έργο τέχνηςέκθεσηκαλλιτέχνες