Πολιτισμός|26.01.2019 23:54

Μάικλ Τζάκσον: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για βιασμούς παιδιών (vids)

Newsroom

Θύελλα οργισμένων αντιδράσεων, επικρίσεων, αλλά και πιο μετριοπαθών σχολίων έχει προκαλέσει ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων από τον Μάικλ Τζάκσον.

Το τετράωρης διάρκειας ντοκιμαντέρ των Τζέιμς Σέιφτσακ και Γουέιντ Ρόμπσον για τον «Βασιλιά της Ποπ» βγάζει στην επιφάνεια σοκαριστικές πτυχές του χαρακτήρα του εκτός της καλλιτεχνικής του ευφυίας, αλλά και τις «αρρωστημένες ορέξεις» του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με φερόμενα ως θύματα του ειδώλου της μουσικής, που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '80-'90, ο Τζάκσον είχε μετατρέψει το σπίτι του, τη «Neverland», σε πραγματικό κολαστήριο ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ο Τζάκσον φέρεται να τους μάθαινε τον αυνανισμό και το στοματικό σεξ, εξαγοράζοντας τη σιωπή τους με πανάκριβα κοσμήματα, ενώ ταυτόχρονα μάθαινε στα παιδιά να μισούν τους γονείς τους, αλλά και τις γυναίκες γενικότερα. Επίσης, όπως καταγγέλλεται στο ντοκιμαντέρ, ο ίδιος σκηνοθετούσε ψεύτικους γάμους και έδιωχνε τα παιδιά όταν μεγάλωναν για να τα «αντικαταστήσει» με άλλα νεότερα!

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το Σάββατο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, επικεντρώνεται σε δύο από τα θύματα του Τζάσκον: τον δεκάχρονο τότε Τζέιμς Σέιφτσακ και τον επτάχρονο Γουέιντ Ρόμπσον. Περιγράφει πώς τα δύο παιδιά έγιναν αρχικά φίλοι με τον τραγουδιστή και στη συνέχεια δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις.

Το βέβαιο είναι ότι ο Γουέιντ είχε καταθέσει το 2016 αγωγή κατά του «Michael Jackson Estate» διεκδικώντας 1,62 δισ. δολάρια ως αποζημίωση. Τότε, υποστήριζε ότι ο Τζάκσον τον βίαζε από την ηλικία των 7 έως και τα 14 του έτη, ωστόσο -το 2005- είχε κληθεί ο ίδιος ως μάρτυρας υπεράσπισης του τραγουδιστή σε δίκη για σεξουαλική παρενόχληση σε παιδί, δηλώνοντας ότι «ποτέ ο τραγουδιστής δεν τον άγγιξε με χυδαίο τρόπο».

Πάντως, και οι δύο άντρες εξομολογήθηκαν ότι μικροί ένιωθαν να τον έχουν ερωτευτεί και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να καταγγείλουν όσα περνούσαν στα χέρια του Τζάκσον. Όσο μεγάλωναν ωστόσο, δεν ήταν πια αρεστοί στον ποπ σταρ – τους αντικατέστησε με άλλα, μικρότερα παιδιά…

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, οι δύο άντρες ήταν παρόντες στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Sundance, ενώ μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους, το κοινό σηκώθηκε και τους χειροκρότησε, δίνοντάς τους δύναμη για όσα είχαν ζήσει. Σοκαρισμένοι από τις σκληρές εικόνες δήλωσαν και οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν την προβολή του ντοκιμαντέρ λίγο πριν αυτό βγει και επίσημα στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Από την πλευρά του, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Μάκλ Τζάκσον χαρακτήρισε την ταινία «αναμάσημα παρωχημένων και αναξιόπιστων καταγγελιών. Είναι μια ακόμη γελοία παραγωγή και μια εξωφρενική και αξιολύπητη προσπάθεια εκμετάλλευσης και αποκόμισης οικονομικού οφέλους στο όνομα του Michael Jackson» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση…

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ντοκιμαντέρΜάικλ Τζάκσονφεστιβάλ Sundance