Αίγυπτος: Στην τελική ευθεία τα έργα για το Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας
NewsroomΣτην τελική ευθεία βρίσκονται τα έργα ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ελληνορωμαϊκού Μουσείου της Αλεξάνδρειας, όπως αναφέρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κάιρο υπό την προεδρία του υπουργού Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Ελ Ανάνι. Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο γνωστοποιεί ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του χώρου αυτού που έχει συνδέσει την παρουσία του και με τον Ελληνισμό της πόλης.
Σύμφωνα με το Αιγυπτιακό υπουργείο, το Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας θα καταστεί σημαντικός τουριστικός πόλος έλξης για τους Αιγυπτίους αλλά και για τους ξένους επισκέπτες και τουρίστες, καθώς αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Αλεξάνδρειας. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες ανακαίνισης που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018, έχουν ήδη φτάσει στο 93% του συνολικού έργου.
Με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, το Ελληνορωμαϊκό Μουσείο της Αλεξάνδρειας θα φιλοξενεί τουλάχιστον 20.000 εκθέματα από την ελληνορωμαϊκή εποχή, ενώ θα διαθέτει και ένα κέντρο συντήρησης και αποκατάστασης αρχαιοτήτων, ένα κέντρο έρευνας νομισμάτων καθώς και ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών