Πολιτισμός|10.12.2021 15:02

Μέρες Ρωσίας στην Ελλάδα: Οι Ελεύθεροι Κοζάκοι του Κουμπάν στο Μέγαρο Μουσικής

Newsroom

Μέρες Ρωσίας στην Ελλάδα πρόκειται να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, στο πλαίσιο το κοινού Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρώσου Πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για ένα πλούσιο φεστιβάλ που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, συναυλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα υποδεχθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2021 το περίφημο συγκρότημα «Ελεύθεροι Κοζάκοι του Κουμπάν», σε μια εντυπωσιακή συναυλία με περισσότερους από εκατό μουσικούς και χορευτές.

Οι καλλιτέχνες πρεσβεύουν τις διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις του Κουρμπάν και άλλων περιοχών, στις οποίες ζουν οι Κοζάκοι. Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος περιλαμβάνει περισσότερες από 40 χορογραφίες, εμπνευσμένες από λαϊκούς χορούς.

Στη συναυλία, μία από τους κεντρικές εκδηλώσεις των Ημερών Ρωσίας στη χώρα μας, οι Κοζάκοι του Κουρμπάν συνδυάζουν την παραδοσιακή λαϊκότητα με τη σύγχρονη έκφραση.

Info: «Ελεύθεροι Κοζάκοι του Κουμπάν», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 13 Δεκεμβρίου, Ώρα 20.00, Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη».

Μέγαρο ΜουσικήςΡωσίαΜέγαρο Μουσικής Αθηνών