Πολιτισμός|19.12.2021 08:10

Superman: Το πρώτο τεύχος του θρυλικού κόμικ δημοπρατήθηκε για 2,6 εκατ. δολάρια - Κάποτε το πουλούσαν για μια δεκάρα

Newsroom

Ένα σπάνιο αντίτυπο του πρώτου τεύχους κόμικ του Σούπερμαν (Superman) που πωλούνταν στα περίπτερα για μια δεκάρα το 1939 αγοράστηκε για 2,6 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.

Το κόμικ που στο εξώφυλλο δείχνει τον Σούπερμαν να πηδά πάνω από ψηλά κτίρια πωλήθηκε την Πέμπτη το βράδυ σε αγοραστή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με την ComicConnect.com, μια εταιρεία ηλεκτρονικών δημοπρασιών και παρακαταθηκών.

Ο πωλητής, Mark Michaelson, αγόρασε το κόμικ το 1979 από τον αρχικό του ιδιοκτήτη και το φύλαγε σε χρηματοκιβώτιο με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ο Michaelson, που τώρα είναι ημι-συνταξιούχος και ζει στο Χιούστον, πλήρωνε το κολέγιο αγοράζοντας και πουλώντας κόμικς.

Ο χαρακτήρας που δημιούργησαν ο συγγραφέας Jerry Siegel και ο καλλιτέχνης Joe Shuster είναι πρωτοπόρος του είδους των υπερηρώων και τα κόμικς με τον άνθρωπο του ατσαλιού έπιασαν πρόσφατα σούπερ τιμές. Το ComicConnect ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ένα αντίτυπο του Action Comics, του κόμικ που εισήγαγε τον Σούπερμαν το 1938, πωλήθηκε για 3,25 εκατομμύρια δολάρια.

"Τώρα κοιτάζεις τα κόμικς και λες 'υπερήρωες παντού'. Αν κοιτάξεις πίσω στη δεκαετία του '30, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Έτσι, αυτός ήταν κυριολεκτικά ο πρώτος υπερήρωας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ComicConnect, Stephen Fishler.

Ο Fishler δήλωσε ότι αυτό που κάνει πραγματικά αξιοσημείωτο το αντίτυπο που πωλήθηκε αυτή την εβδομάδα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν υψηλής ποιότητας αντίτυπα του πρώτου τεύχους του Superman.

κόμικςDC ComicsSuperman