Πολιτισμός|08.03.2022 09:32

David Motta Soares: Παραιτήθηκε από τα Μπαλέτα Μπολσόι ο Βραζιλιάνος χορευτής - «Δεν μπορώ να συνεχίσω σαν να μην συνέβη τίποτα»

Newsroom

Ο Βραζιλιάνος χορευτής των περίφημων Μπαλέτων Μπoλσόι, Νταβίντ Μότα Σοάρες (David Motta Soares), ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Με μεγάλη μου θλίψη αποχωρώ από το Θέατρο Μπoλσόι, αφήνω τους δασκάλους, τους συναδέλφους, τους φίλους μου και τον τόπο που θεωρούσα σπίτι μου επί τόσα χρόνια», έγραψε ο 24χρονος χορευτής του κλασικού μπαλέτου στο Instagram.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ κάθε έναν από εσάς που με στηρίξατε για να βγάλω πέρα τις δύσκολες αλλά και τις καλές στιγμές της ζωής μου και της καριέρας μου. Αλλά, δεν μπορώ να συνεχίσω σαν να μην συνέβη τίποτα. Δεν μπορώ να πιστέψω πώς έγινε ξανά αυτό και νόμιζα ότι είχαμε πάρει μαθήματα από το παρελθόν», πρόσθεσε.

 

Ο Σοάρες υπογράμμισε: «έχω πολλούς φίλους και τις οικογένειές τους στην Ουκρανία και δεν μπορώ να φανταστώ καν πόσο υποφέρουν, η καρδιά μου είναι μαζί τους».

Ο Νταβίντ Μότα Σοάρες μεγάλωσε στο Κάμπο Φρίο και έγινε δεκτός στη θρυλική σχολή χορού των Μπαλσόι σε ηλικία 12 ετών. Με μέντορα τον Βλαντίμιρ Νικόνοφ (Vladimir Nikonov) ο Σοάρες έχει χορέψει βασικούς ρόλους στα μαλέτα Ζιζέλ, Καρυοθραύστης και Λίμνη των Κύκνων, ενώ έχει πάρει μέρος και σε σύγχρονες παραγωγές. Με τα Μπαλέτα Μπολσόι έχει κάνει περιοδείες στην Ευρώπη, ην Ασία, την Αμερική και την Αυστραλία.

Και ο Ιάκοπο Τίσι, πρώτος χορευτής κλασικού μπαλέτου του θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας, αποφάσισε να θέσει τέρμα στην καριέρα του στη Ρωσία και να επιστρέψει στην Ιταλία.

ΟυκρανίαΜπολσόιχορευτήςειδήσεις τώραμπαλέτοπόλεμος