Πολιτισμός|17.06.2023 13:04

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης επιστρέφει στο Λοσάντζελε για 5 vegan friendly βραδιές ανακουφιστικής κωμωδίας - «Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το χιούμορ αλλάζει συνεχώς»

Μαίρη Τσίνου

Το νέο είναι ωραίο. Αλλά και το παλιό είναι αλλιώς, όπως και να το κάνουμε! Ο Μιχάλης Σεβαστέρης βάζει τέλος στα διλήμματα και φέρνει την ανατροπή! Συνδυάζει απολαυστικά τα καλύτερα κείμενα από την πρώτη solo του παράστασή του «Είμαι Vegan», με ολόφρεσκο υλικό από την υπό κατασκευή δεύτερη δουλειά του «Αψυχώ». Ο stand up κωμικός μίλησε στο ethnos.gr για τη νέα του παράσταση, τον λόγο που αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το είδος αλλά και για το πόσο πολιτικά ορθά είναι τα κείμενά του.

-Τι είναι χιούμορ για εσάς; Έχει αλλάξει σήμερα ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα αστεία;

Στη σκηνή το χιούμορ φαίνεται σαν κάτι της στιγμής, που κάνει τους ανθρώπους να γελάνε, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μονότονης, εκνευριστικής δουλειάς με άπειρο γράψε σβήσε και κοπανήματος του κεφαλιού σου στον τοίχο. Μην αγχώνεστε όμως, εσείς θα δείτε μόνο το αποτέλεσμα.

Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το χιούμορ αλλάζει συνεχώς και η δουλειά του κωμικού είναι να καταφέρει να είναι αστείος την παρούσα στιγμή. Σε μερικά χρόνια ίσως χρειαστεί να έχω τελείως διαφορετική προσέγγιση. Η δουλειά μου είναι να επικοινωνώ με το κοινό μέσω της αντίδρασής του και να φέρνω το χιούμορ μου σε αυτό που μου δείχνει πως θέλει. Στην ουσία παίζουμε ένα παιχνίδι προσαρμογής. Μου δείχνουν ένα σχήμα και προσπαθώ να χωρέσω όσο καλύτερα μπορώ σε αυτό.

-Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το stand up comedy;

Ήταν απλά μια νέα δραστηριότητα που δοκίμαζα και δεν το περίμενα πως λίγα χρόνια μετά η ζωή μου θα περιστρεφόταν γύρω απ’ την κωμωδία αλλά ευτυχώς που συνέβη έτσι γιατί η εναλλακτική μου ήταν να παίζω online poker 24 ώρες το 24ωρο.

-Τι να περιμένει να δει ο θεατής στην παράσταση Best of «Είμαι Vegan» & «Αψυχώ»;

Να περιμένει να μάθει εμένα, μέσα από τα όμορφα και τα άσχημα που έχω περάσει αλλά με τελικό αποτέλεσμα το γέλιο. Αλλιώς μετά την παράσταση πάμε για πόκερ.

-Πόσο επηρεάζει η λεγόμενη πολιτική ορθότητα τα κείμενα ενός stand up comedian πλέον;

Ανάλογα πόσο γνωστός είσαι! Οι μεγαλύτεροι κωμικοί στον κόσμο δεν έχουν politically correct κείμενα. Χαίρομαι που ο κόσμος πάει προς μια κατεύθυνση που νοιαζόμαστε περισσότερο για τον διπλανό μας, αλλά δε μου αρέσει που όσο πιο πετυχημένος είναι κάποιος καλλιτέχνης τόσα περισσότερα του συγχωρούμε, ενώ τον ψιλοάγνωστο θα πέσουμε κατευθείαν να τον φάμε.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να προλάβω να γράψω όση περισσότερη καλή κωμωδία γίνεται πριν ξεπεράσουν στο χιούμορ τους κωμικούς τα ρομπότ! Στο πόκερ ήδη είναι καλύτερα απ’ τους ανθρώπους. Εμείς τι θα κάνουμε; Κλέφτες θα γίνουμε; Μάλλον ούτε κλέφτες, γιατί και εκεί θα μας ξεπεράσουν.

Τι θα μάθετε μέσα από αυτό το stand up comedy…

Είναι στ’ αλήθεια άνθρωπος ο Μιχάλης Σεβαστέρης; Mήπως είναι απλά ένα τζογαδόρικο ρομπότ με μοναδικό σκοπό να μας κάνει όλους να τρώμε χόρτα; Ποια είναι η τακτική επιβίωσής του στο λεωφορείο; Άραγε, έχει μειώσει τις φορές ανά λεπτό που αναφέρει ότι είναι βίγκαν; Του λένε ψέματα στις καφετέριες πως τον ξέρουν για να του αποσπάσουν την προσοχή και να του κλέψουν την τσάντα; Είναι ο θείος του στα αλήθεια ο Jason Statham;

Για 80’ στη σκηνή, ο αεικίνητος (not) stand up κωμικός με το ψαρωτικό poker face (επαγγελματίας παίκτης γαρ) υπόσχεται να μας χαρίσει μια vegan friendly βραδιά ανακουφιστικής κωμωδίας και να σβήσει με τον καλύτερο τρόπο την κούραση της εβδομάδας. Γιατί υπάρχει καλύτερη υπόσχεση για ένα υπέροχο ΣΚ από μια παρασκευιάτικη έξοδο με γέλια μέχρι δακρύων; (spoiler alert: δεν υπάρχει!).

Ταυτότητα παράστασης

Best of «Είμαι Vegan & «Αψυχώ»
Μιχάλης Σεβαστέρης
Πρεμιέρα: Παρασκευή 2 Ιουνίου
Opening Act: Τάσος Αντωνίου

Πού: Λοσάντζελε Comedy Club, Κορυζή 4, Αθήνα 117 43, τηλ.: 210 9215740
Πότε: Κάθε Παρασκευή έως και τις 30 Ιουνίου στις 21:00
Εισιτήριο: 10 €
Κρατήσεις εισιτηρίων: VIVA.GR & στο τηλέφωνο 210 9215740
Διάρκεια: 80’
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Who is who

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1994, μεγάλωσε με τη γιαγιά του και στα 23 του ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή. Ήταν τότε που κατάλαβε ότι είναι ερωτευμένος με το stand up. Έκτοτε παίζει τακτικά, ενώ παράλληλα διοργανώνει το εβδομαδιαίο Open Mic στο Foka Negra, όπου νέοι κωμικοί κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Εκτός σκηνής, ασχολείται επαγγελματικά με το online poker. Και είναι καλός. Η άλλη μεγάλη αγάπη του είναι το σκυλί του, η Μπομπ. Δηλώνει φιλόζωος, ασχολείται με τον ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ για ένα διάστημα υπήρξε εθελοντής σε καταφύγιο ζώων στη Μούρθια της Ισπανίας.
Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη, πολύ αντιπροσωπευτική γεύση για τον ίδιο, τη φιλοσοφία του και τη δουλειά του, ακολουθώντας τον στα social media του.
Facebook: https://bit.ly/33OdXYS
Instagram: https://bit.ly/3kEzKc8
YouTube: https://t.ly/8GJR-

ειδήσεις τώραstand upπαράσταση