Πολιτισμός|20.03.2019 00:02

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Άντα Δαλιάκα

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε χθες το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου μετά από μία περίοδο τριγμών μεταξύ των μελών του που οδήγησε για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μήνες σε παραιτήσεις ορισμένων μελών και κατόπιν στην παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά που ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις όλων των μελών.

Το ΕΘΝΟΣ σε σχετικό ρεπορτάζ στο φύλλο της 16ης Μαρτίου είχε επισημάνει ότι ακουγόταν το όνομα του Βασίλη Βαφέα για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. όπως και επιβεβαιώθηκε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως το νέο Δ.Σ. «συγκεντρώνει εμπειρία και γνώση του χώρου του κινηματογράφου, προκειμένου να εργαστεί συστηματικά και με την αναγκαία συνοχή».

Αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνονται, κατά το υπουργείο, στα πρόσωπα, όχι μόνο του 75χρονου Βασίλη Βαφέα που έχει 9 μεγάλου μήκους ταινίες στη φιλμογραφία του και ευρεία εμπειρία σε πληθώρα διοικητικών θέσεων, αλλά και στα νέα μέλη: τον 83χρονο κριτικό κινηματογράφου Νίνο Φένεκ Μικελίδη, τον ηθοποιό και σεναριογράφο Νίκο Πουρσανίδη που έχει πρωταγωνιστήσει στα φιλμ «Κάθε Σάββατο», «Γυναικείες συνομωσίες» καθώς και «Ρισάλτο» του Βασίλη Βαφέα ενώ έκανε αίσθηση με το «Λιβάδι που δακρύζει» του Αγγελόπουλου και αφού ανέλαβε μικρούς ρόλους σε διεθνείς παραγωγές συνεχίζει την τηλεοπτική του καριέρα, τον Θεσσαλονικιό κριτικό κινηματογράφο Τάσο Ρέτζιο αλλά και την επιθεωρήτρια-ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, Σταυρούλα Παπαδημητρίου, τον παραγωγό Παναγιώτη Σασλίδη και τον δικηγόρο Γρηγόρη Τρικούκη.

Ένα από τα προβλήματα που είχε επισημάνει η κινηματογραφική κοινότητα στην κατά καιρούς σύσταση του Δ.Σ. του Κέντρου που δημιουργούσε δυσλειτουργίες ήταν οι άσχετες επαγγελματικές δραστηριότητες των μελών με το κινηματογραφικό αντικείμενο. Ελπίζουμε το νέο διοικητικό συμβούλιο να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του καθώς απαιτείται άμεσο «ξεπάγωμα» της χρηματοδότησης των ελληνικών παραγωγών.

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφουυπουργείο Πολιτισμού