Πολιτισμός|24.10.2023 17:21

Συναυλία Ωδείου Θεσσαλονίκης στο Ζωγράφειο στην Κωνσταντινούπολη για τα 32 χρόνια της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη

Μαρία Ζαχαράκη

Άλλη μία σπουδαία μουσική εκδήλωση έλαβε χώρα στο ιστορικό σχολείο του Ζωγραφείου στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά για τα 32 χρόνια της εκλογής του κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο.

Σπουδαστές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν την Κυριακή (22/10) στην Κωνσταντινούπολη και έπαιξαν για τους ολίγους και αμέτρητους μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου.

Διοργανωτής και εμπνευστής της συναυλίας ο διευθυντής του Ζωγραφείου, κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά και τα μέλη της κωνσταντινοπουλίτικης ομογένειας να έρθουν σε επαφή με το μεγάλο έργο του Μάνου Χατζηδάκη.

Ο Θεόφιλος Λαμπριανίδης έπαιξε μουσική στο πιάνο από τον κύκλο «Ρυθμολογία» του Μάνου Χατζιδάκι, ο Αντώνης Κτενάς έπαιξε με την τρομπέτα του έργα των Gounot, Gerswin και Piazzola υπό τη συνοδεία πιάνου στο οποίο έπαιξε η Λέττη Παπά, και η Βάσω Κατσουπάκη ερμήνευσε 3 πολύ γνωστά τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι υπό τη συνοδεία της κιθάρας του Κώστα Μακρυγιαννάκη και του Αναστάση Κατσαρού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε κι ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Αηδονόπουλος.

ειδήσεις τώραΟικουμενικός Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΚωνσταντινούπολη