Πολιτισμός|17.01.2024 13:43

Έργα των Πικάσο, Γκόγια και Ρέμπραντ χάθηκαν σε πυρκαγιά σε γκαλερί του Σιάτλ

Newsroom

Έργα τέχνης σε χαρτί των Πικάσο, Γκόγια και Ρέμπραντ πιστεύεται ότι χάθηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε γκαλερί του Σιάτλ, στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σιάτλ, την περασμένη Παρασκευή, κάποιος πιθανότατα άναψε τη φωτιά σε δρόμο πίσω από τη γκαλερί για να ζεσταθεί από το κρύο και στη συνέχεια οι φλόγες εξαπλώθηκαν στο τριώροφο κτίριο.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, είπε η διευθύντρια της Davidson Galleries, Ρεμπέκα ΜακΝτόλαντ στο CNN, πρόσθεσε όμως ότι πολλά βραβευμένα έργα της συλλογής της γκαλερί υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν.

«Μεγάλο μέρος της ελπίζουμε να σωθεί» είπε η ΜακΝτόναλντ σημειώνοντας ότι θα περάσουν εβδομάδες μέχρι να εξακριβωθεί η έκταση της ζημιάς.

«Η ζημιά δεν ήταν τόσο εκτεταμένη όσο αρχικά πιστεύαμε»

Στην ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της γκαλερί στο Instagram αναφέρεται ότι «Ο καπνός έβλαψε ορισμένα έργα τέχνης και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία εκτίμησης της έκτασης των ζημιών. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο εκτεταμένη όσο αρχικά πιστεύαμε και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των αποθεμάτων μας.

Ορισμένες συνήθεις λειτουργίες έχουν ανασταλεί επί του παρόντος, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στον ιστότοπό μας. Ελπίζουμε να επαναλάβουμε σύντομα τις ηλεκτρονικές και προσωπικές μας υπηρεσίες. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Κατά τη στιγμή του συμβάντος, βρισκόμασταν ήδη στη διαδικασία μετεγκατάστασης στη νέα μας τοποθεσία στην πλατεία Pioneer Square, 85 Yesler Way, και λειτουργούσαμε μόνο διαδικτυακά. Τώρα είμαστε σε θέση να στεγάσουμε με ασφάλεια τα έργα τέχνης και να αποκαταστήσουμε τις λειτουργίες στο νέο χώρο.

Η αναμενόμενη επαναλειτουργία μας την 1η Φεβρουαρίου θα αναβληθεί λόγω των σημερινών συνθηκών. Θα ανακοινώσουμε τη νέα ημερομηνία επαναλειτουργίας το συντομότερο δυνατό».

 

πυρκαγιάειδήσεις τώραέργα τέχνηςγκαλερίΠάμπλο Πικάσο