Γαλλία: Ακτιβίστρια επιτέθηκε κατά του διάσημου πίνακα «Οι παπαρούνες» του Μονέ
NewsroomΑκτιβίστρια οικολόγος συνελήφθη σήμερα έπειτα από επίθεση κατά του διάσημου πίνακα του Κλοντ Μονέ «Οι παπαρούνες» στο Μουσείο του Ορσέ. Βίντεο της οργάνωσης Riposte alimentaire, που ευθύνεται για σειρά επιθέσεων κατά έργων τέχνης, που αναρτήθηκε στο Χ δείχνει γυναίκα που παρουσιάζεται ως «στρατευμένη πολίτης» να κολλά στον ιμπρεσιονιστικό πίνακα που αποτυπώνει τοπίο με παπαρούνες ένα αυτοκόλλητο πόστερ με εικόνα αποκάλυψης σε κόκκινο χρώμα.
Δείτε το βίντεο
«Αυτός ο εφιαλτικός πίνακας μπροστά μας, αυτό μας περιμένει αν δεν εφαρμοστεί καμία εναλλακτική! Στους +4°C, είναι η κόλαση που μας περιμένει», φώναξε η γυναίκα.
Η διεύθυνση του μουσείου ανακοίνωσε ότι ο πίνακας αποκαταστάθηκε, ότι η έκθεση άνοιξε στο κοινό και ότι θα καταθέσει μήνυση.
Η οργάνωση Riposte alimentaire που αγωνίζεται για την αειφόρο διατροφή έχει πραγματοποιήσει πολλές ανάλογες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.
Εχει στο ενεργητικό της την επίθεση κατά της Τζοκόντα στο Λούβρο, κατά του πίνακα «Η Ανοιξη» του Μονέ, στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Λυών, του έργου «Η Ελευθερία οδηγεί τον Λαό» του Ντελακρουά στο Λούβρο.
- Σάλος στον Λευκό Οίκο: Καταγγελίες για «εξαφανισμένα» 5,6 εκατ. δολάρια - Ο Τραμπ και το παρασκήνιο
- Τραγικός ο απολογισμός από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Εύβοια - Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές
- Η ιστορία του αγώνα ενός πατέρα που ο γιος του έβαλε τέλος στη ζωή του όταν έπεσε θύμα sextortion
- Η νέα γενετική τεχνική που εντοπίζει σχεδόν κάθε λοίμωξη στη «μάχη» πρόληψης νέας πανδημίας