Νίκος Σωπασής: Πέθανε ο σπουδαίος λυράρης με καταγωγή από την Κρήτη
NewsroomΕφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ένας από τους σπουδαίους λυράρηδες της γενιάς του, ο Νίκος Σωπασής. Ο Νίκος Σωπασής γεννήθηκε στα Χελιανά Ρεθύμνου.
Λίγα λόγια για τη ζωή του
Από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του παρουσίας, ξεχώρισε απ’ όλους τους λυράρηδες της περιοχής και γρήγορα η φήμη του άρχισε να απλώνεται. Μ’ ένα ανεξάντλητο κέφι και μια εκπληκτική επικοινωνία με το κοινό του, έγινε περιζήτητος στα κρητικά γλέντια και αργότερα στο τέλος της δεκαετίας του ’60 έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην άνθιση των κρητικών κέντρων στο Ηράκλειο και την Αθήνα.
Σε ηλικία 25 χρόνων έγραψε τον πρώτο μεγάλο του δίσκο, με την περίφημη “Ροδαριά”, ένα τραγούδι που τον καθιέρωσε σαν ένα από τα πρώτα ονόματα των δημιουργών της μουσικής του νησιού μας.
Η κηδεία θα γίνει σήμερα, στα Χελιανά Μυλοποτάμου. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 16:00 το απόγευμα
- Φωτιά στη Βοιωτία: Τρία μεγάλα μέτωπα προς Πλαταιές, Πόρτο Γερμενό και Άγιο Νικόλαο - Χωριό φάντασμα ο Άγιος Βασίλειος
- «Θα ψάχνετε να βρείτε σπίτι»: Συνελήφθη ελεγχόμενος για λαθρεμπόριο που απείλησε ελεγκτές με «μπράβους»
- Πύραυλος της SpaceX βρίσκεται καθ' οδόν να συγκρουστεί με τη Σελήνη - Έρχεται έκρηξη τριών τόνων TNT
- Οι ματωμένες γροθιές... και πατούσες του καράτε: Δύο άνδρες και τα σκυλιά τους ενεπλάκησαν σε άγριο καβγά