Ανδρέας Μικρούτσικος για Σαββόπουλο: «Μεγάλωσα με τα τραγούδια του, είχα την τύχη να τον γνωρίσω»
NewsroomΜέσα από την εκπομπή «Buongiorno», ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε για τον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.
«Είναι βαθιά χαραγμένος μέσα μου. Με τα τραγούδια του μεγάλωσα, και είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά, να συνομιλήσω μαζί του. Η πρώτη μου εικόνα από εκείνον είναι από τότε που ήμουν παιδί. Μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη το 1963, όταν ξεκίνησαν οι πορείες ειρήνης από τον Μαραθώνα προς την Αθήνα, τον είχα δει να περπατά με την κιθάρα του, έχοντας φτάσει από τη Θεσσαλονίκη πάνω σε ένα φορτηγό. Εκείνη η εικόνα έχει μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό μου» ανέφερε ο παρουσιαστής.
Συνεχίζοντας, μοιράστηκε ακόμη μια χαρακτηριστική ανάμνηση: «Όταν ξέσπασε η Δικτατορία, το πρωί της 21ης Απριλίου του 1967, χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι μας, στην Κυψέλη. Ήταν ο Μάνος Λοΐζος. Ζήτησε να ξυπνήσω τον Θάνο, τον αδερφό μου, γιατί έπρεπε να πάνε επειγόντως στο Κολωνάκι.
Μου είπε: "Πρέπει να προλάβουμε τον Διονύση, γιατί όταν ξυπνήσει και δει στρατιώτες στον δρόμο, θα αρχίσει να τους φωνάζει και κινδυνεύει να τον σκοτώσουν". Κι αυτό δεν ήταν υπερβολή. Τέτοια ήταν η ιδιοσυγκρασία του Σαββόπουλου, αυθόρμητη, ελεύθερη, ανυπότακτη. Τελικά, όταν έφτασαν εκεί, δεν τον βρήκαν».
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών