Πολιτισμός|31.05.2019 08:43

Κώστας Ευριπιώτης: Η ανεκπλήρωτη επιθυμία του ηθοποιού

Αναστασία Κουκά

Μεγάλη συγκίνηση στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και όχι μόνον έχει προκαλέσει η δυσάρεστη είδηση του πρόωρου θανάτου του Κώστα Ευριπιώτη σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που επικοινωνούσαν καθημερινά με τα μέλη της οικογένειά του, τους δυο γιους του και την πρώην σύζυγό του οι οποίοι δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό του, η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ημέρες είχε επιδεινωθεί δραματικά. Οι γιατροί δεν τούς έδιναν ελπίδες αλλά εκείνοι συνέχιζαν να προσεύχονται για ένα θαύμα.

Το πιο συγκινητικό ωστόσο είναι πως και ο ίδιος ο ηθοποιός, παρά το ότι γνώριζε την κρισιμότητα της κατάστασής του διατηρούσε την αισιοδοξία του και πάλευε με όλες του τις δυνάμεις να προκειμένου να καταφέρει να βγει νικητής.

Απόδειξη γι' αυτό αποτελεί το γεγονός ότι πριν από περίπου δύο μήνες και ενώ βρισκόταν ήδη στο νοσοκομείο είχε εξομολογηθεί στον συνάδελφο και φίλο Μάκη Δελαπόρτα πως ήθελε πολύ να επιστρέψει στο θέατρο.

«Ήθελε πολύ να παίξει, ήθελε πολύ να ξαναβρεθεί και πάλι στη σκηνή που τόσο αγαπούσε. Μού έλεγε πως νιώθει καλύτερα και πως πίστευε πως θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτήν την περιπέτεια» αποκάλυψε στο ethnos.gr ο Μάκης Δελαπόρτας

Οι δυο τους μάλιστα είχαν συμφωνήσει πως όταν θα αισθανθεί δυνατός και έτοιμος θα συμμετέχει στον θίασο της παράστασης "Η Κυρία Επιθεώρηση" που ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη.

«Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Η επιδείνωσή του ήταν ραγδαία. Είναι σοκαριστικό ότι ένας νέος άνθρωπος έφυγε τόσο γρήγορα» δήλωσε ο Μάκης Δελαπόρτας και συμπλήρωσε συγκινημένος: «Χάθηκε ένας άνθρωπος με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί καθώς ήμασταν και οι δυο παιδιά του Δαλιαννίδη. Ο Κώστας είχε απίστευτο χιούμορ κι ήταν από εκείνους τους ηθοποιούς που χαιρόσουν να συνεργάζεσαι μαζί τους».

Κώστας Ευριπιώτης