Πολιτισμός|21.08.2019 15:05

Νταλάρας - Πασχαλίδης: Μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Newsroom

Από το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων Καβάλας ξεκινά το μεγάλο αφιέρωμα στον αξέχαστο ποιητή, πεζογράφο, στιχουργό, τον Μάνο Ελευθερίου, που έφυγε από τη ζωή πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης παρουσιάζουν τα ωραιότερα τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού, το Σάββατο 31 Αυγούστου, ενώ οι συναυλίες θα επαναληφθούν στις 2 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στις 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης και στις 25 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Ο Μάνος Ελευθερίου έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων. Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη αλλά και την ταλαντούχα Ασπασία Στρατηγού, που θα τραγουδήσει μερικά από τα ωραιότερα λαϊκά του Μάνου, συνοδεύουν 9 εξαιρετικοί μουσικοί που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους.

Γιώργος ΝταλάραςΜίλτος ΠασχαλίδηςσυναυλίαΜάνος Ελευθερίου