Πολιτισμός|30.08.2019 10:39

Στη Θεσσαλονίκη ο Πινόκιο

Newsroom

Μια διαφορετική παράσταση κουκλοθέατρου με την αγαπημένη ιστορία του Πινόκιο, παρουσιάζουν οι Redicolo, στις 14, 21 και 28 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Πινόκιο, ήρωας του κλασικού αριστουργήματος του Κάρλο Κολόντι, είναι μια ξύλινη μαριονέτα που κινείται χωρίς σπάγκους και ονειρεύεται δίχως όρια. Θέλει να γίνει αληθινό αγόρι, αλλά δεν ξέρει τι πάει να πει «αληθινό». Θέλει να βρει τη θέση του στον κόσμο των ανθρώπων, αλλά…τι είναι τελικά «άνθρωπος»;

Μέσα από τις απίστευτες περιπέτειες του, ο Πινόκιο θα μάθει πολλά: για τις συνέπειες των επιλογών και των αποφάσεων στη ζωή, για την αξία της ενσυναίσθησης, τη δύναμη της συγχώρεσης και την αναγκαιότητα της αποδοχής του διαφορετικού. Θα μάθει ότι «αληθινός άνθρωπος είναι αυτός που δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, αλλά νοιάζεται για τους συνανθρώπους του».

«Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι», είναι η παράσταση σύγχρονου κουκλοθεάτρου για όλη την οικογένεια, με τις αγαπημένες μεγάλες κούκλες των Redicolo, ξεχωριστές τεχνικές εμψύχωσης με τη χρήση όλου του σώματος κάθε κουκλοπαίχτη, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι. Μια παράσταση που, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αποκαλύπτει την ομορφιά της διαφορετικότητας, με ευαισθησία, τρυφερότητα και πολύ χιούμορ.

Την διασκευή του έργου, την σκηνοθεσία της παράστασης, τον σχεδιασμό και την κατασκευή της κούκλας έκαναν οι Redicolo, την μουσική έγραψε ο Γιάννης Μόμτσιος και παίζουν οι Μαρίνα Καζόλη, Δέσποινα Καλπενίδου και Γιάννης Μόμτσιος.

θέατροΠινόκιοπαράσταση