Πολιτισμός|25.10.2019 19:58

«Χρυσό δίπλωμα» για την παιδική χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας

Newsroom

Ένα σημαντικό πολιτιστικό επίτευγμα κατάφερε η παιδική χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, ενός δημόσιου σχολείου με μόλις τρία χρόνια λειτουργία. Κατέκτησε το Χρυσό Δίπλωμα στο 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που διοργάνωσε ο δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur το πενθήμερο 9-13 Οκτωβρίου. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 38 χορωδίες από 15 χώρες και πάνω από 1.200 χορωδούς και συνοδούς.

Η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, είναι η μοναδική παιδική χορωδία δημόσιου Μουσικού Σχολείου που βραβεύεται με το χρυσό δίπλωμα στο σημαντικότερο διαγωνισμό χορωδιών παγκοσμίως, τον Διεθνή Διαγωνισμό της Interkultur. Η συγκεκριμένη διάκριση δίνει στη χορωδία το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιονδήποτε ευρωπαϊκό ή διεθνή διαγωνισμό καθώς και στην Ολυμπιάδα Χορωδιών για τα επόμενα πέντε χρόνια, αρχής γενομένης από τη Φλάνδρα του Βελγίου, τον Ιούλιο του 2020.

“Τραγουδάνε για τα όνειρα τους. Για την ύπαρξή τους”, λέει ο καθηγητής και εμπνευστής τους Νίκος Πρίγκας. Τον περασμένο Απρίλιο, τραγούδησαν στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. “Εκεί, νιώσαμε το δέσιμο της ομάδας. Στο ταξίδι μας πιστέψαμε ότι κατακτούμε το χρυσό. Είμαστε πολεμίστριες της μουσικής”, λένε τα παιδιά. “Η χορωδία μας είναι δημιουργία από εικόνες που γίνονται ήχοι και ήχοι που γίνονται  σχήματα”.

χορωδίαΚαλαμάτα