Πολιτισμός|07.11.2019 13:29

Θεσσαλονίκη: Κινεζικό υπερθέαμα με χορογραφίες και εθνικούς χορούς

Ντέπη Χιωτοπούλου

«Η συνάντηση των Χιλιετιών, Πολιτιστικές ανταλλαγές στον Δρόμο του Μεταξιού» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται απόψε το βράδυ (Πέμπτη 7/11) και αύριο (Παρασκευή 8/11), σε θεατρικές/κινηματογραφικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης.

«Η συνάντηση των Χιλιετιών»

Απόψε το βράδυ, στις 20.00, στο θέατρο Radio City (Λεωφ. Βασ. Όλγας 11 Παρασκευοπούλου 9) θα παρουσιαστεί ένα υπερθέαμα εμπνευσμένο από την τέχνη του Κινέζικου πολιτισμού που διατρέχει μια αξιομνημόνευτη ιστορία 5.000 ετών.

Ολη η μαγεία της κινέζικης κουλτούρας ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από κλασικές φιγούρες, χορογραφίες, αρχαία μουσικά όργανα, εθνικούς χορούς και τραγούδια που θα ερμηνευθούν από σπουδαίους καλλιτέχνες των εθνικών πολιτιστικών φορέων της Κίνας. Πρόκειται για καταγραφή της κινέζικης ιστορίας μέσα από χορογραφίες που προέρχονται από τοιχογραφίες και αγάλματα του κινέζικου πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Συνάντηση των Χιλιετιών» που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο Πολιτιστικών ανταλλαγών στον Δρόμο του Μεταξιού διαρκεί 120 λεπτά με διάλειμμα.

Ταινίες

Ο εορτασμός των 70 χρόνων Λαϊκής Δημοκρατίας συνεχίζεται και αύριο, Παρασκευή 8/11, με δυο ταινίες ντοκιμαντέρ, που θα προβληθούν στον κινηματογράφο Κολοσσαίον (Λεωφ. Βασιλ. Ολγας 150). Πρόκειται για τις ταινίες Roof of the World διάρκειας 90’ και Xinjiang Story διάρκειας 92’. Η πρώτη ταινία θα προβληθεί στις 16.00 και η δεύτερη στις 18.00.

Να σημειώσουμε ότι η είσοδος τόσο για το αποψινό υπερθέαμα όσο και για τις ταινίες είναι δωρεάν για το κοινό με προσκόμιση voucher από τη Viva.gr .

Για κράτηση εισιτηρίων, μέσω της Viva.gr, ακολουθείστε το link:
https://www.viva.gr/tickets/theater/pollaploi-horoi/synantisi-hilietion-nyhtes-sto-pekino/

Συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων είναι ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

κινεζικός κινηματογράφοςκινεζικός πολιτισμός