Πολιτισμός|05.12.2018 22:46

Χριστούγεννα 2018: Μια Αθήνα... αγγελικά πλασμένη - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Άρης Χατζηγεωργίου

Βασικό στοιχείο του στολισμού της θα είναι φέτος μορφές αγγέλων που έχουν φιλοτεχνηθεί από κορυφαίους Έλληνες εικαστικούς και θα διακοσμήσουν σημεία της πόλης.

Οι άγγελοι θα πλαισιώσουν ένα πρόγραμμα 230 χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δράσεων που θα τρέξουν μέσα σε διάστημα 36 ημερών με βάση το πρόγραμμα που παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα τελευταία του κ.Καμίνη στη θέση του δημάρχου ο οποίος χθες δήλωσε «συγκινημένος και ταυτόχρονα ευτυχής γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε λαϊκά Χριστούγεννα χωρίς λαϊκισμούς»!!!

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ερχόμενος δήμαρχος θα βρει πλούσιο υλικό στολισμού καθώς στον προϋπολογισμό του 2019 έχει μπει κονδύλι 1,55 εκατομμυρίων για προμήθεια και αντικατάσταση των στολιδιών που μετρούν τρεις δεκαετίες.

Στο κτίριο του Δημαρχείου θα μπει έργο του Γιάννη Τσαρούχη. Αγγελοι του Γιάννη Γαΐτη θα στολίσουν την Δημοτική Αγορά Κυψέλης και το Πνευματικό Κέντρο στην Ακαδημίας, δημιουργίες του Αλέκου Φασιανού το Σεράφειο Κολυμβητήριο, τη Δημοτική Πινακοθήκη της πλατείας Αυδή και την Τεχνόπολη. Στο «Ολύμπια» της Ακαδημίας θα αναρτηθεί έργο του Γιάννη Μόραλη και στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη του καραγκιοζοπαίχτη Χαρίδημου.

«Αγγελοι στην πόλη» θα είναι και το θέμα του χορευτικού δρώμενου το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος. Τότε θα δοθεί το επίσημο έναυσμα έναρξης των γιορτών με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στις 7.00 μ.μ. υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας δήμου Αθηναίων, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών και τα τραγούδια της Πέννυ Μπαλτατζή που θα συνοδεύει η Athens Big Band.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που υπολογίζεται να κοστίσει 500.000 ευρώ, σχεδίασαν όπως και πέρυσι οι Γιάννης Κακλέας, Φρόσως Λύτρα και Μανόλης Παντελιδάκης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  1. -Συναυλία με τον Κωνσταντίνο Βήτα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο την μεγαλύτερη νύχτα του έτους (21 Δεκεμβρίου) στις 6 μ.μ.
  2. -Αλλαγή χρόνου στο Θησείο με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που θα συνδράμει τον δήμαρχο στην τελευταία αντίστροφη μέτρηση αποχαιρετισμού του 2018. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τα τραγούδια τους η Κατερίνα Κούκα, ο Θέμης Καραμουρατίδης και η Χριστίνα Μαξούρη.
  3. -Μεταμόρφωση της πλατείας Μοναστηρακίου σε πίστα για ατέλειωτο χορό, από τις 22 Δεκεμβρίου με μουσικές swing και πολύ… rock ‘n’ roll.
  4. -Μουσικά pop up events, εκπαιδευτικά προγράμματα στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στο Εμπορικό Τρίγωνο, τη χοροθεατρική παράσταση «Για μια στιγμή άγγελοι» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.
  5. -Μεταξύ 22 Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στο ανακαινισμένο Ολύμπια της Ακαδημίας (Λυρική), νέοι καλλιτέχνες και σχήματα tribute και jazz στην πλατεία Συντάγματος.
χριστουγεννιάτικες εκδηλώσειςΧριστούγεννα