Εκκλησία|14.12.2018 14:52

Ιερώνυμος: Έκανα το καθήκον μου - Περιμένουμε τις εξελίξεις

Μαρίνα Ζιώζιου

«Εγώ έκανα το καθήκον μου από εδώ και πέρα θα δείξουν τα πράγματα» δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το σχέδιο συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας στην τελετή θεμελιώσεως του Ι. Ναού του Οσίου Ιερωνύμου.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας άφησε σαφείς αιχμές απέναντι στους δημοσιογράφους για τον τρόπο που έχουν καλύψει το συγκεκριμένο γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα είναι να ενημερωθούμε σωστά. Και στην Ελλάδα απ’ αυτό υποφέρουμε και κάνουμε πολλά πράγματα χωρίς να υπάρχει νόημα. Σ’ αυτό το πράγμα πρέπει να πούμε ότι φταίτε κι εσείς οι δημοσιογράφοι», σημείωσε με νόημα.

Αναφερόμενος στον Ιερό Ναό που αναγείρεται στις παιδικές κατασκηνώσεις στον Αυλώνα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξήγησε ότι πρόκειται για ένα ωραίο χώρο που βρίσκεται στα όρια της Αττικής με τη Βοιωτία.

«Επιλέξαμε να κάνουμε σ’ αυτό το χώρο ένα κέντρο της Εκκλησίας που έχει τρεις τομείς, ο ένας για τη νεολαία, ο άλλος θα είναι πολιτιστικός και το κέντρο εθελοντών. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα κέντρο δυνατό εκκλησιαστικό, που θα μπορέσει να βοηθήσει το λαό μας, τους πιστούς γύρω από θέματα πίστεως, γύρω από πνευματικά ζητήματα. Ελπίζουμε ότι η ανέγερσή του θα ολοκληρωθεί σύντομα», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Κέντρου Παιδείας, Έρευνας και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Σεβαστιανός Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο περισσότερα από 1000 παιδιά, από τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών φιλοξενούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής που εγκαινιάστηκαν το 2012. Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε επίσης, ότι στους χώρους της κατασκήνωσης φιλοξενούνται ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παιδιά με σύνδρομο down, αλλά και παιδιά από άλλες περιοχές της Ελλάδος, ενώ οργανώνονται προγράμματα και για ενηλίκους.

συμφωνία Εκκλησίας-ΚράτουςΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος