Εκκλησία|08.12.2020 20:31

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τις εκκλησίες και τον εορτασμό τα Χριστούγεννα

Newsroom

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στη χώρα μας και ο τρόπος εορτασμού των Χριστουγέννων στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση μαζί την εκκλησία, αναζητούν τρόπους ώστε οι εκκλησίες να μην παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς όπως συνέβη το Πάσχα. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός των προσεχών ημερών.

Πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο για ανοικτές εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Με σύνθημα «Ζητούμε ανοικτές Εκκλησίες μη φυλακίζετε τις ψυχές μας» 180 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα προχώρησαν σε διαμαρτυρία για το κλείσιμο των εκκλησιών εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Με επιστολή τους προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όλους τους Ιεράρχες της Ελλαδικής επικρατείας διατυπώνουν το αίτημα να ανοίξουν οι ιεροί Ναοί, ασκώντας πιέσεις στον Αρχιεπισκοπο Ιερώνυμο. Στην επιστολή τα χριστιανικά σωματεία εγκαλούν για μονομέρεια την Πολιτεία και την κατηγορούν ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τις βιολογικές ανάγκες των ανθρώπων και των ζώων, ενώ αδιαφορεί για το πνεύμα, τις ανάγκες της ψυχής των πολιτών της:

«Πώς να δεχθούμε την απαγόρευση αυτή, όταν βλέπουμε να επιτρέπεται η μετάβαση στις αγορές τροφίμων, αλλά όχι στους Ναούς για την τροφή της ψυχής; Όταν βλέπουμε να επιτρέπεται η μετακίνηση για ατομική σωματική άθληση ή για τις ανάγκες των κατοικίδιων ζώων, αλλά όχι για τις ψυχές μας;», αναφέρουν μεταξύ άλλων. 

ΚορονοϊόςΑρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΧριστούγεννα