Εκκλησία|22.01.2019 18:23

Διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο κυβέρνησης - εκκλησίας

Μαρίνα Ζιώζιου

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και αρκετές μέρες από πλευράς κυβέρνησης και Εκκλησίας, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισµό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr αν και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή αυτή τη στιγμή, ωστόσο γίνονται προσπάθειες μεταξύ των δύο πλευρών να βρεθεί η «χρυσή» τομή κυρίως στο ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Αυτός είναι και λόγος που τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την μελέτη θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους το σχετικό νομοσχέδιο, όπως είχε υποσχεθεί πριν λίγες μέρες ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου στη συνάντηση που είχαν με τη συμμετοχή και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Καϊδατζή.

Επίσης, τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ έγινε γνωστό ότι αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Θρόνου πρόκειται να μεταβεί στην Αθήνα για να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, μέχρι σήμερα υπάρχει δυστοκία ως προς την ημερομηνία μετάβασης της και τίποτα δεν ανακοινώνεται.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος