Εκκλησία|09.11.2018 13:36

Επίσκεψη του Συρορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής

Μαρίνα Ζιώζιου

Επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος πραγματοποιεί από 13 έως 17 Νοεμβρίου 2018 ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’.

Ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στον Κρατικό Αερολιμένα Αθηνών την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 10.15 και θα τον υποδεχθούν ο  μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, εκπρόσωπος της Πολιτείας, εκπρόσωπος της ενταύθα Πρεσβείας του Λιβάνου ως και οι λοιποί αρμόδιοι εκκλησιαστικοί και κρατικοί υπηρεσιακοί παράγοντες.  

Στις 12.00 ο Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’ θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Στις 19.00 ο Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’ θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρωί της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου και ώρα 12.00, ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’ και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, στις 12.30 τον πρωθυπουργό και στις 13.00 τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση.

Στις 14.00 ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα επισκεφθούν το Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας.

Αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΠρόεδρος της ΔημοκρατίαςΠατριάρχης