Εκκλησία|30.06.2019 15:44

Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος: «Δεν γνωρίζω τον κ. Βελόπουλο - Είπα αυτά που είπα για όλους τους ανθρώπους»

Μαρίνα Ζιώζιου

«Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία των Αγίων, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που -δυστυχώς- στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά. Είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτοντας τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας» είπε στο σημερινό του κήρυγμα ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης.

Αν και ο Επίσκοπος δεν ανέφερε στο κήρυγμά του το όνομα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ωστόσο τον «φωτογράφησε» λέγοντας χαρακτηριστικά «ό,τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Κανείς δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας ή καπηλείας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων».

Ωστόσο, είναι σαφές ότι ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος εκφράζει την προσωπική του άποψη, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία του ethnos.gr με τον Ηγούμενο, ο ίδιος σημείωσε ότι «είπα αυτά που είπα για όλους τους ανθρώπους και πιάνουν όλη τη γκάμα. Δεν γνωρίζω τον κ. Βελόπουλο. Το πνεύμα του κηρύγματος ήταν ότι κρατάμε τις παραδόσεις σ’ αυτά που μας άφησαν οι Άγιοι Απόστολοι και παρακαταθήκη της αλήθειας είναι η Εκκλησία» πρόσθεσε.

Μονή ΒλατάδωνΟικουμενικό ΠατριαρχείοΕπίσκοπος Αμορίου ΝικηφόροςΚυριάκος Βελόπουλος